+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Aspekt opozicije u astrologiji

Aspekt opozicije u astrologiji predstavlja najteži oblik odnosa među planetama, obzirom da se moraju spojiti suprotnosti i potpuno različite energije. Svaki aspekt podrazumeva saradnju, kombinaciju uticaja na polja u kojima se nalaze ili kojim vladaju planete, ali u slučaju opozicije, planete koje zauzimaju ovu poziciju “prinuđene” su na saradnju i zajedničko delovanje.

Planete u opoziciji

Kao i kod ostalih aspekata, važno je koliko je planeta snažna i u kakvom je položaju, koga predstavlja u natalu. Opozicija između dve jake planete npr. Venere u znaku Bika i Marsa u znaku Škorpije, osobi donosi vrlo jaku emociju  (Venera)  koju je sposobna da oseti ili pruži drugima, ali u njen život dolazi osoba (Mars) koja je takođe vrlo snažna, strasna i nagla – obzirom na znak u kome se nalazi – sa kojom se mora sukobiti, imati različite stavove ili želje, što je suština opozicije. U zavisnosti od toga koga ili šta simboliše Mars – zavisiće i problematika – ali sukob između “ženskog” i “muškog” principa – uvek će postojati.

U slučaju da su u opoziciji manje snažne planete, recimo Venera u Devici i Mars u Ribama – (!!!??) –  tada je vrlo važna pozicija dispozitora radi kompletne analize ove, za objasniti, vrlo zahtevne konstelacije  – “Mili, nisi dobro obrijao bradu, dva santimetra levo od usne si preskočio jedan deo…”      “Da,vidim sada i ja – evo odmah ću – kada ti to toliko smeta…..” – i tako počinje sukob čije trajanje zavisi od postavke i kruga dispozitora…

Dakle, aspekt opozicije govori o saradnji dva suprotstavljena ili različita stava – u politici, u okviru iste sale, istog prostora, sedi vlast i njena opozicija – sede ili stoje, ćakulaju i pričaju – jedni žele jedno, drugi žele drugo…uvek.

Kao i kod ostalih aspekata, dobar položaj planete može ublažiti problem, gde u sadejstvu sa ostalim akterima pronalazimo izlaz, ili neku olakšavajuću okolnost. U slučaju da u natalu ne postoji nijedan aspekt opozicije – to uopšte nije loše… U tome se ovaj aspekt razlikuje od aspekta kvadrata  ( koji je poželjno imati)  jer simbolizuje borbu, naš napor da nešto postignemo. To je vrlo važno. Ono što je suprotstavljeno, opozitno, uvek je problematično i teško rešivo.

Bez takvih situacija bismo mogli u životu, složićete se?

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.