Select Page

Dok se običan svet brčka na moru ili u lavoru, oni moćni sklapaju poslove života, tokom avgusta. Planirani ciljevi su stigli na realizaciju i možemo za neke od njih čuti početkom meseca, dok oni najveći ostaju u senci. Važna vest stiže u prvoj nedelji meseca, a tiče se događaja vezanih za protekle – gotovo tri godine – znate već šta je bila glavna tema u svetu…

Konjukcija Marsa i Urana sa SMČ je jako retka pojava na nebu, pomenuti ciljevi stratega će ostaviti trag za duži vremenski period. Da pogledamo šta može da očekuje onaj sa nogama u lavoru, držeći mobilni u ruci…

OVAN:

Centralna vest je u vezi novca ili imovine bilo vaše, ili u vezi mlađe osobe. Ovo može biti već plaćeno – pa se o tome raspravlja ili nova opcija o kojoj razmišljate. Svakako će stvar biti realizovana, u konačnoj verziji, do 4. avgusta. Imaćete sukob sa ženskom osobom, nezadovoljstvo i razdražljivost usled nekog ograničenja.

Odlazak na neko udaljeno mesto bi mogao biti sprečen ili ćete se odlučiti za neku drugu opciju, nakon 7. avgusta. Imaćete ponudu ili predlog oko 12. avgusta o kom treba dobro razmisliti, obzirom da niste racionalni i postoji mogućnost manipulacije, i doneti odluku 15-og.

Oko 18. je glavni događaj, ne radite ništa iz hira – samo slušajte šta se priča i povezujte činjenice…Sigurno je da je istina daleko od onog što čujete. Imate plan koji bi trebalo realizovati do jeseni, počnite sa tim 20. a savet koji vam može dati starija osoba, čućete 22. Krajem perioda, nove okolnosti u odnosu sa partnerom su veoma povoljne i možete postići sve što želite…

BIK:

Vi se trudite da pronađete izlaz iz situacije koju niste planirali, ne možete da slušate komentare tipa : “Blago njemu/njoj”…Možda biste mogli jednu od odluka doneti već 6. avgusta, kada budete odbijeni, ali postoji bolja opcija 9. ili 10. koju treba razmotriti i malo sačekati…

Posle 15. se možete upustiti u razgovore sa novom osobom, ili novom opcijom koja se pojavljuje. Dobru ideju imate 17. ali nećete moći računati na određenu osobu koju ste planirali. Posle 22. se odlučite, i odmah krenite sa procesom.

Već 26. se možete pohvaliti rezultatom, jer su vas kontaktirali oni koji su vam potrebni. Nove okolnosti podrazumevaju saradnju, partnerstvo ili savez koji se pokreće 29. kada ćete odbiti ili prekinuti sa prethodnom kombinacijom – za koju nisam sigurna da je bila loša – i početi unosniji posao…

BLIZANCI:

UUU što ste ljuti na nekog, ali sačekajte 4.avgust kada dobijate priliku da pokažete šta znate i uradite nešto vrlo pametno za sebe. To će vam podići samopouzdanje, i pokrenuti vas više nego inače. U slučaju da mislite da ne možete uraditi sve što je potrebno u ograničenom roku, moram reći da su okolnosti tokom avgusta baš povoljne.

To znači da će biti prilike da se dokažete, zaradite, i ostvarite neplaniran položaj. Od 7. avgusta sledi ta ponuda, i do 21. se pripremate, ili već realizujete nešto od dogovorenog, i od 21. imate rezultate. Za one koji planiraju odmor, mogući su problemi sa smeštajem, promena cene ili neadekvatna usluga.

Odstupanje od planiranog će se desiti 13. i 14. kada treba zadržati hladnu glavu i strpljenjem rešiti problem. Nakon 20. avgusta ćete biti bolje raspoloženi, naročito kada vam kažu u čemu ste dobri. Tada predložite i one izmene koje ste videli kao potrebne…

RAK: Morate nešto promeniti u svakodnevnici, za to je potreban novac, ili promena plana. Možda ćete se odlučiti za neki novi pristup staroj temi, ili rizikovati u nečemu – ako ste skloni tome. Do 4. se zaokružava jedna celina i počinjete sa nečim novim. Možete biti sigurni da ste na dobrom putu, samo budite istrajni.

Od 9. se posvetite onome što vam je prioritet, na način koji vas neće opterećivati ili menjati u bilo kom smislu – samo ste se odlučili za pravac delovanja. Već 12. se može videti kako stvari funkcionišu, možete raditi korekcije ali ste na dobrom putu.

Od 15. se vraćate na poznat teren, zadovoljni. Sa druge strane, 22. možete očekivati predlog koji je rezultat vašeg zalaganja iz prethodnog perioda, i ako ste ga jednom već odbili – sada ga prihvatite. Krajem septembra ćete videti i zašto…Od 24. gledajte da se dobro organizujete jer ćete biti angažovani na više strana, i kraj meseca dočekujete zadovoljni.

LAV: Iako je avgust vaš mesec, sledi dosta nervoze i neplaniranih aktivnosti. Pružate otpor, ulazite u rasprave, može biti problema sa leđima, krvnim pritiskom. Početkom meseca dobijate vest koja će vas zainteresovati, i moguće je da ćete se dogovoriti ili prihvatiti – ako je ponuda u pitanju. Tokom meseca se može desiti da se odlučite za opciju koja ranije nije dolazila u obzir.
Oko 12. pak, u neposrednom okruženju imate opciju rasprave sa osobama koje su bliske jer će vas neko izazvati svojim ponašanjem, ili se može desiti da se rastanete od nekoga. Od sredine meseca je malo lakše, jer ste završili sa nekom obavezom ili rekli šta ste imali…Dobar dogovor možete postići 15. i 17. pa ostavite važne teme za te dane. Nakon 22. su mogući vanredni prihodi izraženi kroz privremen ili jednokratan posao za koji su vas predložili ili ste vi na nekom redu za isti…
DEVICA:

Bez obzira na dobar položaj Merkura tokom avgusta, vi ćete se izolovati od ljudi u nekom smislu. Nemate dobru komunikaciju, imate osećaj da su vam planovi propali. Može doći do konačnog prekida sa nekim osobama, ili ćete čuti razne novotarije koje će vas iznervirati. Moguće je da ste zakasnili za neke stvari…Vreme je da počnete da posmatrate drugim očima ljude oko sebe.

Do 9. avgusta ćete završiti sa nečim što nije u vašoj blizini, nad čim nemate kontrolu, a na šta ste polagali pravo – na neki način. Sa druge strane, izvesno olakšanje ćete osetiti u vezi onoga što su vam drugi nametnuli u prošlosti. Na radnom mestu će doći do problema od 12. avgusta, kome niste dorasli. Sve će to biti uvod u rasprave i svađu. Sledi prekid, raskid ili otkaz.

Nakon 23. će se pojaviti nova prilika, ili predlog, koji ćete prihvatiti. Moguće je da nije sve potpuno nepoznato, ili je već nuđeno, ali sa izmenama koje vam odgovaraju. Sukob sa mladom osobom je samo nastavak problema koji niste rešavali na vreme…

VAGA: Partner će tražiti od vas objašnjenje ili odustajanje od nečega što potencirate godinama, u čemu vas je možda i podržavao. Za sada nećete pristati, ali i inače se teško odlučujete za promenu. No, nešto ćete odlučiti ili završiti do 9. avgusta i deluje kao da je u pitanju konačno rešenje. Kada ga budete saopštili, biće negodovanja. Tada će partner ili neko blizak pokazati svoju lošu stranu, a vi biste mogli iskoristiti priliku da 12. avgusta stavite tačku.

Okruženje će saznati za te promene, komentarisati, i naravno da će biti raznih mogućnosti za dodatna objašnjenja koja ćete pripremiti. Kada oslušnete kako ostali razmišljaju, znaćete šta treba da uradite. Prvi otpor očekujte 17. a 22. počnite sa sprovođenjem svog cilja. Sledeći otpor ili nečije izazivanje imate 27. usled nedostatka komunikacije.

Partner će početi da sprovodi svoje, složili se vi ili ne, i biće vrlo uporan. Gosti u kući, sa kojima treba da napravite dogovor oko nečega…

ŠKORPIJA: Sledi mesec u toku kog imate opciju sukoba sa nadređenim ili nekom starijom osobom, a u vezi lično vas ili vama bliske osobe. U celu priču se upliće partner, saradnik, i nastaje cirkus. Sve počinje 4. avgusta, nečijim iniciranjem – verovatno osoba koja je i ranije kreirala slične situacije. Jedan deo raspleta je 12. drugi 15. kada ćete i znati na čemu ste.

Nove okolnosti sredinom meseca na radnom mestu ili u neposrednom okruženju, donose mogućnost i pozitivnih dešavanja koje ćete smatrati srećom, na neki način. Već 26. pazite da ne izazovete nečije strpljenje. Ne možete nastaviti po starom, rekla bih, ali vi ne razumete gde je greška.

Krajem perioda dolazi do dogovora u vezi prihoda koji imate, u bilo kom obliku, ali niste zadovoljni. Pa, preduzmite nešto…

STRELAC: Bićete izazvani od strane mnogih, vrlo težak mesec je pred vama, ali nemate razloga da brinete. Sve su to problemi tih osoba, a ne vaši. Vi imate plan i cilj, i samo nastavite u tom pravcu. Od 6. avgusta sledi čitava serija događaja koji će vas umoriti, iscrpiti, ako dozvolite. Samo osmeh na lice…

Oko 12. avgusta imate oštar jezik, izazvani od strane vama važne osobe a u vezi stvari koju niste uradili. Moraćete uvesti promenu u svoju okolinu, napraviti nešto novo ili početi sa nekim procesom. Videli su vas ali se nisu javili ili vam se ne obraćaju, ćute i sl. – osobe koje dobro poznajete…Njihova stvar.

Od 20. avgusta, počinje aktivniji period u kom se vraćate nekim starim obavezama, aktivnostima koje su vam potrebne, 21. se čuvajte povrede, 26. očekujte prihod koji nije iz redovnih izvora, ali predstavlja početak nečega što će se nastaviti i u narednom periodu.

JARAC: Ključa u vama već duže vreme, spremate se da kažete šta imate. Mislite da će ta osoba prihvatiti sugestiju – neće. Do sada ste strepeli da će tako i biti ali došlo je vreme da prekinete sa njom, pa vam neće biti teško. Dobra prilika se javlja 5. u vezi onoga što radite, bićete zadovoljni i vrlo brzo se stiču uslovi za onu sugestiju, oko 12.

U dane 18. i 19. rešavaćete ozbiljniji problem, biti izazvani kao krivac za nešto, i tada možete “okrenuti ćurak”. Čuvajte se sredinom meseca od povreda, usled nepažnje. Sa nečim novim počinjete 15. ili će tada postati vidljivo ono na čemu ste radili, i imate dobre izglede za uspeh.

Od 22. se možete osloniti na svoje znanje prvenstveno, i nemojte dozvoliti da to neko dovede u pitanje. Određene izmene pravite i sami, a nešto će biti obuhvaćeno ranijim dogovorom, za koji su se stekli i zakonski uslovi npr.

VODOLIJA: Ozbiljniji sukob možete imati sa osobom koja je jača, ili je u pravu po nekom pitanju a vi samo mislite da ste isto tako jaki…Početak razgovora bi mogao biti i primeren, ali ne sa vaše strane. Imate želju već 2. avgusta da inicirate razgovor i nastavite na stari način, ali nailazite na otpor, iznenađenje ili provokaciju.

Tada se okrećete onome ko je bio na vašoj strani, ali on ne može ništa da učini… Ili više neće. Potom, 7. avgusta dajete pogrešnu informaciju ili viđenje stvari, od koje biste imali korist, ali neće biti realizovano. Provokacije se nastavljaju 11. 12. kada ćete reći i ono što ne bi trebalo. Pokušaćete da prikrijete pravu nameru.

Od 15. se možete pokušati prilagoditi i promeniti ton ili način sugerisanja, što ne bi bilo loše, ako nije kasno. Sumnjate u nekoga., želite da prekinete kontakt. Sasvim druga tema je na redu od 22. avgusta, nešto što niste imali do sada, i ne znate kako će se završiti. Pa – dogovorom.

RIBE: Aferu ili ozbiljniji problem očekujte početkom meseca, koji će zahtevati i vaše prilagođavanje. “Oni drugi” su jači ili spremniji za nešto što tek treba da postane vaša obaveza, stoga ih pratite. Od 8. avgusta imate promenu u prihodima u bilo kom obliku, kao rezultat novih obaveza. Oko 12. stres ili nerazumevanje u komunikaciji, može vam doneti nervozu kojom pravite greške.

Kulminacija svega na šta niste spremni je 19. avgusta, i od tada će sve ići lakše. Radovi u domu će zahtevati više dana ili više vezanih poslova za koje nemate podršku, pa ponovo počinjete sa kritikom, nervozom i zabunama.. Prihvatićete i ono što ranije ne biste, samo da olakšate neki proces u kom ste. Možda ne treba dramiti, samo slušati sebe i osloniti se na intuiciju. Poreske ili zakonske ujdurme krajem meseca, dolaze kao šlag na tortu…

Astrološke konsultacije možete zakazati PORUKOM na mail astropitanjce@gmail.com

Tags: avgust 2022, horoskop za avgust 2022