Vrlo interesantni aspekti nas očekuju tokom decembra, Merkur će ponovo biti u kvadratu sa Neptunom, i sve do 14.12. ćemo slušati lažne informacije sa svih strana. Ulazak Jupitera i Saturna u znak Vodolije, daje mogućnost nekim spretnim osobama da nam deo tih informacija razotkriju…dok se 22.12. u celu priču mogu umešati i stručni ljudi..Obzirom na angažovanost medija u ovom periodu, istraživačkog novinarstva i neposluha, čućemo razne stvari koje nam se neće dopasti.

OVAN: Vrlo aktivan i uspešan period u smislu rešavanja i završavanja mnogo toga što nije moglo biti završeno ranije. Do 4.12. ćete završiti sa obavezama u domu vezano za roditelja ili njegove probleme, imate kontakt i sa osobama koje vam nisu u blizini a koje su zabrinute za vas. Do vas će dolaziti pogrešne informacije zbog kojih morate sakriti ili svoju nameru ili svoje mišljenje o nečemu. Određena dokumentacija će biti predmet interesovanja, ali 7. i 8. 12. ne možete ništa završiti. Do 15. će se sve srediti, i počinje period čekanja na nešto što predstavlja redovnu proceduru, a vi se okrećete drugim prioritetima vezanim za posao. Ubrzo će pitanje prihoda doći na dnevni red, iznenađujuće promene nisu nagoveštene ranije i mogu biti ispraćene revoltom u okruženju.

Najava novog propisa ili naredbe koja će biti primenjivana od 14.01. na neki način se tiče i vas. Oni koji sarađuju sa inostranstvom, od 22.12. se mogu nadati prihodu ili obavljenom dogovoru, uz manje izmene 24.12. Razgovori o ozbiljnom projektu koji mnogo košta, vodiće se na radnom mestu 28.12. ili u krugu prijatelja ukoliko niste zaposleni. U kupovinu bilo čega što nije neophodno nemojte se upuštati jer ne znate sve detalje…

BIK: Ubedite partnera da ubrza sa nečim što je odlagao, jer do 10.12. to može biti gotovo i tada vam se otvara šansa za kredit – ako je to u planu – ili za dodatno ulaganje ako imate privatan posao. Vrlo uspešno ćete privesti kraju sve što je bilo neizvesno i od 15.12. ste na početku sasvim novih okolnosti. Još nekoliko dana čekate da drugi obave pripremu, i 18.12. se upuštate u nešto prvi put, nemate samopouzdanje, ali imate znanje. Od 21.12. se proširuje krug saradnika, nove smernice ili neki oblik edukacije počinju, i 25.12. će se već tražiti određen rezultat od vas ili ćete ih obavestiti da ste obavili traženo.

Do kraja perioda ćete morati nešto dokazati ili se sa nekim raspravljati, ali ste u potpunosti u pravu i ako bude potrebno da sa nekim završite saradnju – učinite to. Određena promena se dešava i u kontaktu sa bilo kakvom organizacijom, sistemom ili udruženjem, gde se isto tako pojavljujete sa ispravnim stavom i odlučno suprotstavljate autoritetu. Oboje ste u pravu po nekom pitanju, čini mi se da ovde treba korigovati ponašanje ili zahtev – trećeg lica, zbog koga se i raspravljate…

BLIZANCI: U potpunosti ste usmereni na druge, dogovarate, radite, volite. U želji da se nadohnadi ono što se nije uradilo, možete koristiti prečice, polovične informacije ili čak neistine da biste ostvarili šta želite. Intenzivan period je do 15.12. kada se polako pripremate za odmor ili sporiji tempo, ali tada će se pojaviti novi zahtevi – tako da bih rekla da je ovo vrlo uspešan period. Možda bi 8.12. trebalo pripaziti na detalje ili nečiji opis situacije, kao i 10.12. na moguć zastoj u isplati.

Iznenađenje sledi 17.12. od strane partnera koji govori o putu, odmoru ili novoj prilici za posao. Pokušaćete da naplatite nešto ili povratite dug, da biste imali za te troškove, i priliv 22.12. bi mogao biti konačna isplata nečega koja može rešiti problem. Samo 25.12. ste nervozni ukoliko ne držite sve pod kontrolom, i do 28.12. je moguć gubitak ili prevara…

RAK: Deluje kao da ste stagnirali ili usporili ali odmah početkom meseca se stvari menjaju. Dolaze vam informacije koje su dragocene ali su vezane za problematiku u kojoj ste već neko vreme. Nešto od toga vam je novo, ali do 15.12. niste sigurni kako da uradite ili je potrebno da odlučite na koju ćete stranu. Nešto ipak nije u redu, nedostaju okolnosti koje vas sprečavaju da počnete…Ima indicija i da nemate tačne informacije, vremenski ne možete da se orijentišete…

Taj 15.12. je odličan dan za postavljanje temelja, da napravite plan. Nije potrebno žuriti, kao da će tek u februaru moći da se vidi rezultat…ipak se 17. dešava preokret, koji vas zatiče nespremne, ali se vrlo brzo uklapate i samim tim mnogo bolje osećate u svojoj koži…Tog i narednog dana, dobijate vest koja ima smisla ili je nova u nekoj vašoj staroj priči, pa možete početi sa konkretnim idejama. Pokušajte 21.12. da budete max skoncentrisani na ono što vam bude rečeno, mislim da možete propustiti da pitate ili da vam se razjasni…Nakon 24.12. porast prihoda je izvestan.

 

 

 

 

LAV: Ozbiljno razmišljate o opciji koja je već bila predmet interesovanja ili rada, osoba koja je udaljena je ona od koje sve zavisi. Početkom meseca je rano za planiranje, imate i neke sumnje, možda čak mislite i da neće sve biti otvoreno ili istinito. Druga polovina meseca će ipak doneti priliku da počnete da radite neke pripremne radnje. Tokom 5. i 6.12. neko će vas kontaktirati ili ćete uspeti da završite neki posao koji vas opterećuje, a 8. i 12.12. se pazite prevare. Od 16.12. se posvetite cilju koji vam je prioritet, imate i volju i dovoljno informacija.

Ukoliko se 18.12. pokaže da ste bili u pravu samo delimično, a partner vam objasni šta je pogrešno, možete pokrenuti čitav lanac događaja, gde će vas mnogi konsultovati. Ipak će se tek 24.12. moći nešto zaista i promeniti, u okviru svakodnevnice, što je samo početak zaista uspešnog perioda kod vas. Deo prihoda dobijenog 28.12. ili sakrijte ili ga nemojte ni pominjati nikome…Kraj godine dočekujete u izolaciji, odmorite se.

DEVICA: Na vas će se vršiti pritisak u ovom periodu, govorite neistinu da biste izbegli neku situaciju koja se smeši iza ćoška…U slučaju da ste smišljeno razrađivali planove u pravcu sopstvene sigurnosti, moguće je da ste pogrešili u proceni. Prvi nagoveštaj za ove mogućnosti je 7.12. kada ćete biti u iskušenju da brzo i nesmotreno uradite ili kažete nešto što će proizvesti sumnju. Dalji događaji se potpuno mogu okrenuti protiv vas. Delom se možete izvući iz nezavidne situacije 12.12. i ako uspete, dalje ćete se ponašati kao da je sve u redu…

Od 14.12. se ipak morate prilagoditi novoj situaciji u okviru doma, a od 18.12. i smanjenju prihoda, ukoliko ste zaposleni. Neka situacija koju ne možete da kontrolišete jer su akteri udaljeni od vas, može proizvesti i troškove koje ne planirate 24.i 25.12. kao i da vas postavi u položaj da ne znate šta da radite. Odricanje od nečega će uslediti nakon 29.12. kao i svađa sa ženskom osobom…

VAGA: Malo su se pokrenule stvari sa partnerima sa kojima sarađujete, dobre dogovore možete postići tokom meseca, naročito posle 9.12. Do 14.12. ćete se dogovoriti o detaljima, i tada krenuti sa realizacijom. Mala iznenađenja će vam prirediti dete – ukoliko ga imate – oko 18.12. a dolazak prijatelja u kuću će sve to anulirati i smiriti 21.12. Prebacićete deo zaduženja partneru – sa čim se neće baš najbolje izboriti – ali vi ste okrenuti drugim planovima koje delite na dva dela, radi praktičnosti.

Uspešno se, do kraja godine, može završiti sa nečim što je vidljivo kao dugotrajni projekat ali se emotivno sukobite sa nekim na kraju, povređena vam je taština, ugled i postignuće. Nikako nemojte misliti da će ostati na tome, dokazaćete suprotno tokom januara. Mislim da vaša sposobnost nekom ozbiljno smeta.

ŠKORPIJA: Partner vas pritiska da završite sa nekim dogovorom, kao da misli da će se neke okolnosti uskoro promeniti. Neće doći do promene okolnosti već do promene mišljenja osobe koja ga nikada nema o bilo čemu, već se rukovodi egom. Do 11.12. deluje da držite sve pod kontrolom, ali se 17.12. ipak govori o nečemu što do sada nije bilo tema. Pokušaćete sa odbranom u svoju korist, uključiti krivce, ali nećete uspeti da okrenete situaciju.

Oštre reči partnera koji vas krivi za sve, trebali ste očekivati. Posebno teški dani su 24. i 25.12. dok vam se 28.12. servira i lažna informacija. Pravite promenu u odlukama do kraja meseca, ali neke stvari su krenule svojim tokom koji nećete moći da kontrolišete.

 

 

 

 

STRELAC: Nerešena i teška situacija u domu, mogla bi da vas deprimira u toku ovog meseca, zato što će do vas doći informacije koje će vas poraziti. Ukoliko iznenadite okolinu svojim malo drugačijim stavom u odnosu na onaj na koji ste ih navikli, možda se i desi da bar nekoga zainteresujete za pravo stanje stvari. Stelijum u Jarcu koji vam je doneo mnogo problema, u drugoj polovini meseca neće moći da vas destabilizuje i poremeti uspon koji sledi.

Oni sa kojima sarađujete, nisu do kraja spremni da vam objasne ono što bi trebalo da znate, ali dogovor će imati rezultate koje očekujete, od 13.12. da bi 16. i 17.12. to moglo da bude realizovano i u materijalnom obliku. Nasuprot dosadašnjem čekanju na sve i svakoga, kreće period kada ćete biti angažovani i zauzeti, na šta ste spremni u potpunosti. Od 28.12. možete postići novi dogovor koji vas obavezuje na duži vremenski period…

JARAC: Ne govorite o stvarima koje vas opterećuju, koje su vas koštale ili bile neka vrsta problema. Cilj koji ste postavili, ostaće prioritet i u narednoj godini ali tokom meseca se mora sačekati na početak realizacije barem jednog dela. Već 4.12. imate pokretanje nečega na bolje, a 8.12. i uspešan dogovor koji donosi prihod. Gledajte da se 10.12. ne postavite pogrešno i ishitreno odreagujete na nečiju provokaciju. Od 15.12. se počinje sa lečenjem – ako imate takvu potrebu – ili prikupljanjem informacija u vezi onoga što planirate da uradite.

Do 18.12. su moguće kompletne analize, kada možete razmisliti šta i kako dalje. Sve će to biti prekinuto i pomereno za iduću godinu, ali se od 24.12. menjaju prioriteti, i zatičete sebe kako mislite u drugom pravcu. Mogući su zaključci da ste određene odluke doneli davno, samo niste to sebi priznali. Kraj godine dočekujete ipak malo slabiji nego inače, ili je to privid koji drugi komentarišu. Nemojte dozvoliti tako nešto, pred vama je uspešna godina.

VODOLIJA: Sve deluje da je pod kontrolom u prvoj polovini meseca, ali 7.12. imate gubitak ili prevaru od strane ženske osobe. Vaša reč je čvrsta ili glasna ali će 10.12. biti nadjačana. Počinjete sa novim ciljem oko 14.12. i 18.12. se morate zaustaviti i promeniti taktiku. Vrlo kratko će sve to biti uspešno i 23.12. se sukob više ne može odložiti. On povlači za sobom i neke tajne koje ste imali, stresne i neočekivane situacije. Kada budete sumirali štetu, videćete da je sve bilo uzalud jer niste imali realnu osnovu.

Osećaj težine koji imate, ne potiče od teških okolnosti, on je takav zbog vaše nemogućnosti da upravljate njime. Novi udarci slede 22. i 26.12. kada možete i otvoreno reći šta mislite, dok druga strana samo to i čeka. Radićete do kraja perioda na nečemu vrlo intenzivno, uplitati se kao “pile u kučine” umesto da pustite vreme da reguliše situaciju kojoj niste dorasli…Čekaju vas iznenađenja u okviru najbližeg okruženja, koja ćete komentarisati na svoj način…

RIBE: Počinju nove okolnosti na radnom mestu ukoliko ste zaposleni, ili se kreće sa pripremom nečega vezano za partnera. Od 7.12. ste, podstaknuti uspehom bliske mlađe osobe, pomalo skloni komentarisanju drugih, ali 10.12. će vas nečija pohvala vratiti na pravi put. Novi ciklus kreće 14.12. kada se upoznajete sa osobom koja vam može u nečemu pomoći.

Od 17.12. vrlo napeta situacija koju ne možete da kontrolišete, i do 21.12. osećaj da bi najbolje bilo leći i skloniti se od svih…Tek 27.12. ćete se bolje i osećati i vladati sobom onako kako bi trebalo, bez griže savesti i neobavljenih poslova…Uspevate i da se odmorite do kraja godine, sa vidno boljim raspoloženjem koje svi primećuju…U nečemu ste uspeli, možda i dogovorili izvesne promene u svakodnevici, sasvim dovoljno za optimističan ulazak u narednu godinu…