Select Page

Jupiter i Saturn u Vodoliji, pokrenuće vrlo bitna pitanja u celom svetu, na način koji nije konstruktivan ni tendenciozan. Ovaj znak utiče na originalnost odluke, koja nastaje usled okolnosti, može biti doneta pod pritiskom – naglo i bez pripreme. Vodolija na vrhu polja u ličnom horoskopu, opisuje sektor u kom su dešavanja iznenadna, neobična i originalna, ali i izvor stresa zbog situacije koja ne može da se kontroliše. U mundanoj astrologiji, horoskopima država i gradova, ovaj znak donosi revolucije, sistemske promene, velike projekte, prekid ili nastajanje saveza, udruživanje….

Za horoskope država se koriste podaci o njihovom nastanku u dalekoj prošlosti – kod onih država koji je imaju, naravno – bez obzira što se njena površina merena kilometrima promenila, što u njoj živi drugačiji sastav etnosa, što se njeno društveno uređenje promenilo. Svaka nova situacija, razjedinjenje ili savez sa nekom drugom državom, donosi novi horoskop koji se isto tako mora protumačiti, jer novoproglašena država počinje svoj život.

Uticaj velike konjukcije na Stradiju

Kada je Stradija u pitanju, u svim horoskopima koji se smatraju merodavnim – od XIII veka – pozicija Meseca je slaba. Kratko razdoblje socijalizma –  u okviru kog je narod bio podeljen modernom tvorevinom – nacijom – ali omeđen jednom granicom –  realizovalo se pod dobrom pozicijom Meseca….

Sadašnja Stradija je nastala 2006 godine. Pozicija Meseca je u znaku Vage, u konjukciji sa Južnim Mesečevim čvorom, duboko u dvanaestom polju, blizu ascedenta. On je i vladar desetog polja, simbolizuje vladu i one koji vode državu.

Mesec u Vagi daje duševnost, maštovitost, sklonost zabavi i modi, politici i diplomatiji, umetnosti…Nimalo se ne uklapa u izgled, status, rezultate postignuća naroda koji opisuje. Zašto? Zato što je u konjukciji sa južnim čvorom, gde se možemo pozdraviti sa svim divnim osobinama znaka Vage i biti svedocima kiču i neukusu. Kao vladar MC – a, Mesec opisuje vladu koja vodi slabu politiku, ne ume da sarađuje i dejstvuje za dobro svih, a razlog zašto sve to ne izgleda tako većini je antiscija Meseca na 28. stepenu Ribe, stepenu egzaltacije Venere koja vlada ovim horoskopom…Kratko rečeno, narod i njegova vlada – svako na svoj način – prikazuje sebe mnogo većim i jačim nego što zaista jeste, jer gledaju u svoju senku…

Prelazak Saturna i Jupitera u Vodoliju, donosi Stradiji statusne promene. Da bi došlo do promene statusa, položaja, osoba mora da se obrazuje ili obuči za određeni rad, brak je takođe promena statusa…U horoskopima država, status čine jačina institucija, postojanje i primena zakona i propisa, suverenitet, likvidnost, razvijenost infrastrukture…U svim segmentima dolazi do promena, počev od 2021. godine, zaključno sa 2026. Ova konjukcija aktivira snagu jedanaestog polja, koje je bilo blokirano, tako da dolazi do promene ciljeva, iznenadne i nagle. Progresivni horoskop opisuje vrlo loš potez vlade u 2020. godini, koji je doveo do kolapsa svih sistema, ali je urađen vrlo lako, o čemu govori trigon progresivnog Meseca i natalnog Sunca.

U 2021. godini, pokreće se reč, komunikacija naglas, kretanje ulicama i zajedništvo. U medijima koji nisu mnogo zastupljeni, dolazi do veće gledanosti, povećane zaposlenosti, dok se u onim koji su dominirali, dešavaju otkazi i samim tim problemi i pobune. Upravo medijska ispraćenost događaja u februaru mesecu, vest koja će biti saopštena velikom broju ljudi, pokrenuće i one grupe koje su bile blokirane – kao što su penzioneri npr….U martu će, stoga, biti pokrenuta čitava mašinerija da se ova vest demantuje, ali neće biti moguće. Tokom maja i juna biće ponovo pokušano, na drugi način, i to je poslednja mogućnost, ponovo neuspešna. Tokom aprila će, u međuvremenu, biti nešto dato, u vidu pomoći i sl., moguća je i odluka o prestanku nošenja maski, dok će se napadati svi koji predstavljaju simboliku tog jedanaestog polja…

Ključni meseci su avgust i septembar, kada će zdravstvo odgovoriti na način koji nije bio moguć u prethodnom periodu, gde će biti otkrivene malverzacije i igrarije vrlo važnih ljudi. U oktobru, ista stvar se dešava u sudstvu. Da li će sve ovo biti pokrenuto od strane naroda? Ne. Narod će sve te informacije koje bude čuo – jer je to neko omogućio – konačno materijalizovati u događaj….

Neko će reći da u jedanaesto polje spadaju i političke stranke. Tačno, ali konjukcija Saturna i Jupitera govori o novom formiranju ili čak “zbijanju redova”, udruživanju više novih tela, organizacija. Da li će se razni sindikati udružiti? Moguće. Do sada se pokazalo da ne umemo da sarađujemo i udružujemo se sa nekim, jer je svako za sebe najvažniji…Ovoga puta, hronokratori opisuju promenu u položaju ljudi, njihovu iznenadnu želju da više ne trpe ( Jarac) već da urade nešto novo ( Vodolija).

Konjukcija se dešava u blizini vrha petog polja u horoskopu, koje simbolizuje kulturu, slobodno vreme, restorane, srednju školu, odmore, potomstvo….Formiranje jedne velike turističke agencije koja će progutati sve male koje su postojale? Vrlo moguće. Izmene u srednjim školama koje su zakonske i čine štetu deci? Apsolutno moguće. Broj gradilišta će se povećati, cena stanova pasti.

Jesen 2021. može da donese bitne odluke vezano za najviši državni akt, zatvaranje ili prekidanje rada važnog tela, sa obrazloženjem da nedostaje novac…

Od ličnih planeta ( ili “pitomih”, kako kaže moj komšija Zuber S.) i njihovog položaja, zavisi kako ćemo se postaviti prema promenama, kako reagujemo na stvari. Venera je vladar ovog horoskopa, i nalazi se u Biku u osmom polju, na osmom stepenu….Predstavlja Stradiju, koja uzima kredite, svađa se sa partnerima i protivnicima, negira svoju istoriju i korene, ne zna gde su joj granice. Kada se u progresiji pomeri na stepen Algola, 2023. završiće se proces počet 2021. Ova jaka Venera će tada biti u problemu. Valuta. Likvidnost. …Vladar drugog polja, Pluton, aktivira veliku konjukciju, jer prelazi u znak Vodolije. Sve što posedujemo, menja svoju vrednost….Do tada, pratićemo ples ove dve velike planete, koje se nalaze u tako ljudskom, znaku Vodolije….

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.

Tags: saturn i jupiter u vodoliji