Merkur će veći deo meseca biti u senci Sunca, i svojim položajem i aspektima opisati pokušaj da se sve ono što je skriveno ili namešteno – ostavi negde u tami fioke. Dobri aspekti koje pravi, pokazaće snagu onih koji sprovode tu zamisao – svaki plan može biti realizovan i sproveden. Nakon 21. aprila, stelijum u znaku Bika opisuje ćutanje – neko je zadovoljan, drugoga su porazili, treći je iznenađen i nema reči kojom bi opisao ono što oseća…Imovina će, do kraja meseca, biti predmet razmene, dogovora, prodaje…Dobar vam dan.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.

Horoskop za april po znacima zodijaka

OVAN: Do 10. ćete završiti sa dogovorom ili procesom koji je u toku, a koji podrazumeva nešto novo u svakodnevnici. Pojaviće se dodatne aktivnosti ili obaveze na koje niste računali vi – ali druga strana jeste…Moguće je, stoga, odlaganje ili prolongiranje nečega do 19. aprila. Usled novih okolnosti, izvesni su izdaci, pa i promena prvobitnog plana, koja se sama nameće kao jedino rešenje. U smislu odluke ili konačne realizacije onoga što je važno, dobićete želju da promenite i odnos sa osobom koja vam je bliska. Prihod se povećao, to je dodatna sigurnost koju imate, ali ne može biti uzrokom promene u odnosima – ili bar ne bi trebalo…No, vaša želja se polako uobličuje u nešto konkretno, što ostaje u mislima, za sada…

BIK: U prvoj polovini meseca, uspevate da uradite mnogo toga što vam nije bilo poznato ili nije bila obaveza do sada – vodi vas cilj koji ste sebi postavili i možda po prvi put i osećaj nove odgovornosti…Ključna je sredina meseca kada vidite prve rezultate, i „novog“ sebe u okviru okolnosti. Kada se 20. aprila budete raspravljali sa osobom koja je jača od vas, nemojte insistirati na svojoj ideji jer ćete se 23. uveriti da je bila loša…Ubrzo nakon toga, prisustvovaćete razgovoru koji se u smislu vrednosti koje prepoznajete – potpuno razlikuje od dosadašnjih…Možda je sve ovo uvod u promene koje vode ka novoj, drugačijoj situaciji, za koju niste spremni.

BLIZANCI: Do 4. aprila se dogovarate o nečemu što želite brzo da počnete da radite, i kao da „u hodu“ menjate ili dodajete još ponešto…Čim se izdatak bude formulisao kao konačan – kreće povlačenje i odustajanje od nečega, ali ste zadovoljni što se sve pokrenulo sa početne tačke. Očekuje vas mnogo obaveza sredinom perioda, kada ste – i pored svega – vrlo zadovoljni urađenim. U očekivanju da i ostali iz vaše okoline dele isto mišljenje – iznenadiće vas otpor na koji nailazite 20. aprila i naterati na odustajanje ili promenu plana. Ne mislim da je potrebno odustati, već naprotiv, biti uporan, i pokazaće se rezultat 23. aprila. Lepa vest vas može obradovati 26. kao i mogućnost puta ili odmora koji vam je potreban.

RAK: Izvesna je promena od 4. aprila, za koju je potrebna dokumentacija ili dozvola. Nervozni ste, do 9. ćete dobiti informaciju. Slede potrebne izmene i prilagođavanje situaciji, uz osećaj da je ona sada prikaz realnog stanja. Mogu vas prekinuti u procesu koji ste počeli oni koji ne znaju šta radite, ali nemojte za sada ništa otkrivati jer nije vreme. Od 20. aprila je jedan deo završen, možete imati i prve rezultate, podeliti stvar na dva dela – jedan je moguć, drugi nije. Ipak bi 26. aprila trebalo da budete zadovoljni urađenim, i da se prilagodite novonastaloj situaciji.LAV: Borite se za važnu stvar, novi početak ili okolnosti koje želite. Oko 7. aprila su prve promene, sledeći korak pravite 12. aprila. Još uvek ne želite da pokažete „sve karte“ i postoji sumnja u ishod. U smislu obaveze, dolazi zaduženje koje ne poznajete dovoljno ili nemate sve što je potrebno, pa ćete morati potražiti pomoć onoga ko zna. Od 20. se ipak vama obraćaju, u delu u kom ste najbolji, i to vam daje snagu za dalje. Odlučni ste, tvrdoglavi i uporni, što je dobro. Kraći put ili novost će 26. aprila nekima od vas doneti promenu, koja može biti konačna i bitna za duži vremenski period…

DEVICA: Pripremate se za završnicu po nekom pitanju, koje ima veze sa svakodnevnicom, bliskim okruženjem, ali se dešava po prvi put. Postoji mogućnost da uspete to da uradite na način koji nije bio prvobitno zamišljen, ali vam odgovara. Sredinom perioda se može desiti da promenite status, dobijete novi oblik obaveze, koji smatrate teretom. Nemojte 22. aprila ništa odlučivati ili misliti da možete da promenite, jer će tada biti završnica procesa koji ste sami inicirali – da li je ispravan, kasno je za komentar. Jedna vrata će ostati zatvorena, sviđalo se to vama ili ne.

VAGA: Partner će ući u proces koji mu je važan po nekom pitanju, ali ga neće završiti ili znati šta se desilo na kraju, oko 10. aprila. Vi kao da znate o čemu se radi, i počinjete da realizujete svoj deo obaveza. Završićete sve do 17. aprila, uz raspravu i borbu. Obzirom da ste na dobitku, slede aktivnosti koje vode ka uspehu koji može biti veći od očekivanog. Međutim, nakon 20. aprila, dolazi do promena u okruženju koje vas mogu primorati na čekanje ili čak promenu prvobitne zamisli. Kao da više ne zavisi od vas jedan deo priče, potpuno nova osoba je sada u prvom planu. Možda bi 26. aprila mogli i saznati o kome se radi, ako to druga strana bude želela. Tada se menja i vaš plan, deluje da niste nezadovolji ili ne prepoznajete poraz.

ŠKORPIJA: Stvari se pomeraju sa tačke stagnacije nakon 5. aprila, kada počinje i period razrešenja onog što nije bilo jasno – videće se šta želite i šta želi druga strana. Za onoga ko nije do sada uvideo kakvi su vam planovi, to će biti vrlo iznenađujuće. Postoji predlog koji će nekoga i da ošteti u nekom smislu, i sve to može biti sprovedeno do 11. aprila. Međutim, od 12. aprila se partner ponovo vraća na staru temu, pokušavajući da dobije neko vreme, ili ono što je prvobitno trebalo da dobije – i to sa vrlo neoprezno izgovorenom rečenicom koja će izazvati revolt. Taj potez može sve da vrati na početak, kao savršena greška koju „viša sila“namešta…Nakon 27. aprila, osećaj tuge ili praznine je prisutan…STRELAC: Dogovor i ozbiljan trud u vezi nečega što želite da uradite, podrazumeva nove okolnosti sa kojima se upoznajete. Od 6. aprila očekujete i vest nakon koje preduzimate dalje aktivnosti. Neko vrši pritisak na vas 9. aprila, i ako je moguće, gledajte da izbegnete taj susret. Kada se 10. i 12. aprila budete konsultovali sa nekim, bićete zadovoljni urađenim. Ono što možete da odložite, prebacite za 22. ili čak 26. april, u smislu jasnoće ili potvrde koju očekujete. Ukoliko neko od vas traži rezultat ranije, to ne znači da tako morate i uraditi. Preokret nastupa 27. kada morate uraditi više stvari u vezi novih okolnosti, koje vas mogu i zabrinuti. Nema potrebe za tim, samo se prilagodite.

JARAC: Počeli ste krajem marta sa onim što smatrate prioritetom, i 8. aprila ćete imati prvi nagoveštaj kako bi se sve moglo završiti. Nakon 12. ćete moći planirati dalje, i do 17. uraditi i ono što ste odlagali ili za šta niste imali volju. Tada se pojavljuje predlog sa kojim ćete se složiti, i počinjete da planirate troškove koji predstoje, kao i osobe koje će vam biti potrebne. Izbegnite 24. april za bilo kakav dogovor. Od 26. aprila, nešto od onoga što ste uradili je predmet komentara, vi možete biti ponosni ali ostanite tajanstveni još neko vreme., i pažljivo planirajte.

VODOLIJA: Razgovori vezani za obavezu koju ne želite, moraju se obaviti. Nervozu čini krivica ili pogrešan uvid u stvar koja vam je bila problem. Ne možete promeniti ništa na brzinu, ali se možete informisati o onome što vam može olakšati problem. Na osnovu toga ćete 11. aprila napraviti plan, i već sutradan krenuti u realizaciju. Naravno, ako vam je osnova dobra, možete i uspeti, ali ovde se mnogo toga ne uklapa u vašu sliku stvarnosti. Od 20. se nalazite u „klinču“i stavljate odgovornost na partnera, saradnika. Nakon 26. aprila, postajete svesni da ste u novoj, drugačijoj poziciji i da morate još mnogo da učite…

RIBE: Sumirate prihode i pravite novu listu prioriteta, nakon 2. aprila. Jasno vam je šta ne možete da ispratite, ali nije jasno kako ćete bez toga jer vam je važno…Od 6. aprila počinje period kroz koji nemate snage da prođete ili tražite konkretnu pomoć. Ubrzo se pojavljuju dve opcije, ali ne želite ni jednu. Ono što želite, ne možete da imate. Prelomićete 17. aprila i priznati da je to kraj, i nakon 19. krenuti u dobrom pravcu. Više osoba je uključeno u proces, a od 23. i jedna koja je stručna po pitanju koji rešavate. Od 26. aprila, mnogo toga gledate drugim očima, imate osećaj da ste dobro postupili….