Tokom meseca maja 2021.godine, dve planete se nalaze u svom sedištu – vladarstvu – i imaju najviše snage da deluju. Merkur, sa pozicijom u znaku Blizanaca i Jupiter u znaku Ribe. Obe planete su ili aspektom ili pozicijom vezane za znak Ribe, samim tim i planetu Neptun koja dugo boravi u ovom znaku, i daje svoj doprinos celokupnom zamešateljstvu na kugli zemaljskoj.

Kada Merkur iz znaka Blizanci napravi aspekt kvadrata sa Neptunom – to simbolizuje veštog lopova, rečitog klinca koji drugima soli pamet, jaku retoriku nedovoljno stručne osobe koja ciljano vara površno upoznate, i falsifikovanim potpisom dokazuje da je u pravu…Uz sebe ima tim, koji radi kao podmazan…Čuvajte novac, novčanik, dokumenta, svoje prevozno sredstvo…

Sa druge strane, svi oni koji su obavili neki važan zadatak u prethodnom periodu, pokazali znanje i iskustvo – a ipak nisu sigurni „gde je zapelo“, mogu otkriti ko je napravio grešku, i pokušati ponovo sa realizacijom projekta, krajem meseca. Dobar vam dan.

Mesečni horoskop po znacima zodijaka

OVAN: Počinjete sa realizacijom svoje zamisli ili projekta za koji mislite da je najvažniji, a za koji ste se pripremali i protekle godine. Vidite sebe kao borca za ono što je ispravno, potrebno i bitno. Želite da vidite kraj nečemu, da znate na čemu ste, kao i da postavite određene osobe na njihovo mesto. Ne znate samo da ste zaboravili da – kako vreme odmiče – nemate kontinuitet događanja kao jasnu sliku, jer postoji mnogo nejasnih ili nametnutih  dana i nedelja iz protekle godine…Elem, tokom maja se nećete mnogo obazirati na te nejasne dane ili dešavanja, i želećete da pokrenete priču po nekom jednom, istaknutom, osnovu…

Do 10.maja sve ide polako, kao da ste na papir napisali stavke, i kako se koja prihvati ili realizuje – vi je precrtate, kao rešenu. Tada počinje zatezanje i otpor osobe od koje nešto zavisi, i sredinom meseca eto vas u sukobu koji ste hteli da izbegnete, a koji je logičan nastavak onih nejasnih i nametnutih dana i nedelja, koje pomenuh…Ovaj sukob će biti konačan u nekom smislu, ali neće rešiti problem. Potražićete pomoć oko 22.maja, nešto od toga vam je već predlagano ili rečeno, ali sada možda ima nekog smisla –  mislite vi – i potpadate pod uticaj osoba koje vas obmanjuju već duži period. Nemojte ništa potpisivati i dogovarati ako vam je novo ili nedovoljno poznato, niti se upuštati u manipulaciju bilo kog tipa. Nećete moći ispraviti grešku kasnije…

BIK: Nalazite se u situaciji koja deluje kao pritisak, kog se morate rešiti hitno. Koristite svoje argumente, ubeđujete se sa nekim i uvek pozivate na jedno te isto, što je ranije funkcionisalo. Ima pokazatelja da ste u pravu, ali nikako da dobijete potvrdu drugih. Budite uporni, i u jednom delu možete uspeti, mada vam to neće pričiniti zadovoljstvo. Od 11.maja, očekujete promenu, može biti i u vezi prihoda, ali kasnije prelazi u nešto veće – trajnije. Sredinom meseca, uspećete da dogovorite ono što ste zamislili, i time jednu blisku osobu dovedete u pat poziciju.

Od 22.maja, mislite da možete preći na neke druge teme, da je ovo završeno, ali vas neko osporava 24.maja. Sledi zastoj, odlaganje, i 28.maja ćete ispraviti ili osigurati celu stvar, uz nedovoljno otvoren ili iskren postupak. Određena situacija će biti završena, a sa drugom morate ponoviti postupak, ispraviti ili vratiti na prethodno stanje. Sledi izdatak, ali iz novog prihoda koji dobijate…

BLIZANCI: Možda na putu neće sve biti kako je planirano, ili menjate lokaciju u poslednjem momentu. Izvesno je ogovaranje ili komentarisanje nečijeg postupka, ali se 4.maja vraćate u formu po pitanju stvari koje su vam važne, i pravite plan sa resursima koje imate. Povoljan je 7.maj za odluku o novom poslu ili rasporedu aktivnosti u okviru nekog projekta, ali ne počinjete ništa još nekoliko dana, iz nepoznatog razloga. Od 11. maja se angažujete, imate priliku da uradite stvari po svome, i već 15.maja budete vrlo zadovoljni nečim što budete čuli.

Kroz neku vrstu preporuke ili saveta, nakon 19.maja možete imati povoljan dogovor, ali vas umor ili zdravstveni problem mogu sprečiti da realizujete sve onako kako biste želeli, pa su moguća „snalaženja“ i kombinacija istine i laži u onome što radite. Kao rezultat, 27.maja ste neraspoloženi, pogrešno reagujete, i vraća vam se sve kao bumerang…No, do kraja meseca ćete obaviti ono što ste obećali…RAK: Neko se zbog vas oseća loše ili neostvareno. Vi se, naprotiv, sa Marsom na ascedentu, okrećete sebi i svojim potrebama, jači nego ranije. Od 4.maja, očekuje vas stresan razgovor ili rasprava sa nekim ko vam može doneti prihod, ali će pre biti da dolazite u situaciju da naplatite nešto što je ranije urađeno. Od 7.maja, menjaju se uslovi u okviru svakodnevnice na koju ste navikli, a od 12.maja možete videti i prve rezultate. Lepa vest stiže 14.maja, i čini vas jačim.

Bićete u prilici da prekinete kontakt sa nekim, ili da mu predočite ono što nije znao ranije. Težak dan sledi 21.maja, kada možete biti slabi ili da se nekom oduprete, ili nakon informacije koju budete čuli. Ipak se 28.maja počinje sa nečim što vam je važno, ali se od vas krije cela istina. To ne mora da utiče na ishod, kao da ste već svesni i pripremljeni ili vas jednostavno – ne interesuje…Kraj meseca, donosi konačan obračun sa nekim, to je momenat kada se ne možete vratiti na staro…

LAV: Izuzetno stresno i aktivno počinje ovaj mesec, gde može da leti perje na sve strane. Ni slučajno da se niste prepustili panici ili mislima da se sada mora nešto veliko preduzeti – ne. Samo osmeh, sigurne reči – ili ćutanje –  jer već 7.maja kreće sve u dobrom pravcu. Kod partnera se dešavaju promene u neposrednom okruženju, gde se sa nekom situacijom mora završiti, da bi se moglo nastaviti u pravcu koji vodi razrešenju svega. Kod nekih pripadnika ovog znaka, tokom maja se mogu završiti i vrlo važne stvari koje su problematične duži period.

Obratite pažnju 14.maja na ono što vam nije dovoljno poznato, dok se u redovnom radu može desiti da realizujete dobar dogovor, upotrebivši znanje. Predstoji vam izdatak, koji opisuje konačnu isplatu nečega. Nakon 24.maja, povećava se količina obaveza ili se kreće sa ciklusom, gde se 26. može smatrati početnim danom. Moguća zabrinutost krajem meseca, ima veze sa stvarima koje niste izneli u javnost, a morate da ih ponovite…Biće sve ok.

DEVICA: Ima više aktera koji vas remete u planovima, i koji se ne ponašaju korektno, mislite vi, a u stvari ste vi jedini koji je zaista u problemu. Ne vidite rešenje jer je ono izvan vaših sposobnosti. Čemu onda briga? Neko drugi treba da rešava sve, ali vas je postavio na mesto da mislite da ste vi ta osoba…Od 5.maja se pokreće razgovor koji vodi u pravcu potpisivanja ili razrešenja neke situacije, gde se svakim danom dodaju nove činjenice da bi sve bilo uverljivije.

Svakako se nakon 11.maja menja situacija, koja vrlo brzo prelazi u zvaničnu verziju. Nakon 19.maja, moguć je prekid ili zastoj, koji se može rešiti ignorisanjem ili izostavljanjem određene osobe, na ne baš korektan način. Korekcija ili ispravka se radi 26. i od tada ste u procesu. Međutim, svakoga dana se pojavljuje neki novi pritisak ili mogućnost da ipak promenite mišljenje. Nikako da se usmerite u pravom pravcu, samo se o tome radi. Vratite se na početak, pa možda i shvatite.

VAGA: Nalazite se u naizgled bezizlaznoj situaciji, gde ne možete da završite ili makar formulišete završnicu, da znate kako i šta dalje. Rešeni ste do 7.maja, ili sigurni u sebe, i spremate se za razgovor. U slučaju da je potrebno ozvaničiti nešto, počinjete 10.maja, i kako dani odmiču, sve ste više očajni. Potražite stručan savet, ali ga i poslušajte…U slučaju da svesno želite da uradite po svome, i nikako drugačije, moraćete drugačije formulisati činjenice.

Nije dobar period za bilo kakve dogovore, osim ako vas ne interesuje šta je ispravno. U tom slučaju, možete 21.maja i obaviti sve što ste zamislili, i imati formulisanu situaciju, kojoj sada predstoji neki redovan postupak. Izdatak od 24.maja ćete smatrati svojom obavezom, a dokumentaciju od 26.maja, ili informaciju – nedovoljno povoljnom. Neka problematika u okviru doma, sve će zaustaviti, pa ćete imati o čemu da razmišljate…

ŠKORPIJA: Nešto vrlo jasno i očigledno će izaći na videlo do 4.maja, i nećete moći da ublažite stvar. Saturn se prelaskom preko Vodolije namestio na poziciju koja zahteva razrešenje koje vam ne odgovara. Od 7.maja se vode razgovori, monolozi, nemate pravog sagovornika. Sve se ubrzava 10.maja, neko stvar požuruje, insistira. Ukoliko imate dete, ono ostvaruje uspeh u nekom obliku, ali vaš partner nije zadovoljan. Vi tada nastupate autoritativno prema nekome, objašnjavate ili ubeđujete.

Od 21.maja, ulazite u završnicu, sve ste obavili, razrešili, postavili na svoje mesto. Neko se interesuje za vas 24.maja, i traži odgovore. Okrenućete leđa, ili sigurni u svoj uspeh ili zato što se smatrate izneverenim. Kada se 27.maja pogledate u ogledalo, može se desiti da se predomislite, i pokrenete sve u drugom pravcu. No, uvek vredi probati. Krajem perioda, saopštićete svima šta ćete uraditi, ili šta mislite da je sledeći događaj, zbog koga reagujete na takav način…

STRELAC: Trebalo bi, da donesete važne odluke tokom meseca, primenite nova pravila ili postavite temelj za dešavanja u junu. Nemojte 4.maja burno reagovati, nema potrebe, pa sve se ponavlja…Imate opciju iza koje stojite duži period, ali ste svesni da ste usamljeni u tome. Kada 5.maja krene lavina prema vama, zaustavićete je jednom rečenicom. Interesantan je 7.maj, kada će neko namestiti susret ili dešavanje, upravo da biste reagovali. Pa dobro. Reagujte.

Stvarna aktivnost počinje 13.maja, ali nećete moći ići do kraja, jer nemate stomak za to. Videćete svu količinu nečije obesti kao na tacni, ali to nije vaše, pa – pustite…Samo mirno do 17.maja, kada se pokreće ono što vam je važnije, i mislite samo na to. Informacija od 21.maja sadrži u sebi i jedan nepoznat deo, ali na njega ste spremni. Neka bude. Od 24.maja počinjete sa pripremom, brinete se, ali ne kao ranije. Dobijate postavku 26.maja, znate sve što vam je potrebno, pravite plan. Sledi dobitak, baš kada vam je potreban…

JARAC: Hajde, samo istrajte u onome što ste zamislili, imate podršku svoje savesti, ako ništa drugo. Postoji oko vas bedem, koji ne možete probiti redovnim aktivnostima, stoga morate sačekati da on popusti. Prvo popuštanje je 7.maja, kada saradnik ili partner preduzme korak koji je za vas crvena zastavica. Ali prepoznaćete da je vreme da se pokrenete…Od 12.maja imate osnov za planiranje, ali sve radite „duplo“ ili na dve strane odjednom.

Nadu u bolje dobijate 15.maja, tek ste počeli i malo ste brzopleti, ali u stvari vam smeta nečije vrlo neprilično ponašanje. Okrenite se onom što vam je važnije, od 21.maja, neka svako radi kako hoće, a vi znate kako treba. Od 28.maja, počinje period kada ste potrebni onome ko vam je važan, pa – dozvolite da se osloni na vas, kao i uvek. Nervozni ste zbog izdatka koji je neophodan, pa dobro…Mora.

VODOLIJA: Rekli ste svoje, hoćete da završite sa onim što vas muči, i požurujete stvar. I saradnici bi da završe, ili vaši partneri, ali su očajni iz nekog razloga. Vi to vidite, ali znate da ste kumovali tome. No, traže vas 3.maja, pa se raspravljaju 7.maja, i vi tada shvatate da oni to ne umeju da urade…Otkud sad to? Pa sve je postavljeno na svoje mesto…Zašto vi ne uradite?

Možda ipak nešto nedostaje. Pokušajte 13.maja sa dogovorom, deluje dobro, ali se nemojte raspravljati 15. jer vam je neko ukazao na neku vašu manu ili nesposobnost…Izvlačite adut u vidu mlađe osobe, i ranije je to uspevalo, i tu osobu direktno uvlačite u sve. Stvari se pokreću 26.maja, znaju se detalji, sada sledi neka procedura. Ubrzo će doći do zastoja, iz objektivnih razloga, na koje ne možete uticati. Opet se morate angažovati, ali sada na nepoznatom terenu. Deluje da možete, ili da ste sigurni da ste obavili dobru pripremu…

RIBE: Loša komunikacija, nerazumevanje i jednostranost, mogu vas iscrpiti do 7.maja. Iskalićete sve na onome na kome možete, ali se u narednim danima može očekivati i sa neke druge strane ista vrsta pritiska. Ovoga puta, vi možete biti neprijatni ili čak drski, što vam nije manir, pa nećete ni postići ništa time… Promena od 13.maja može biti i interesantna, malo više normalnih razgovora, ili neočekivana poseta…Nemojte samo ništa kupovati što vam nije neophodno…

Kada se budete konsultovali sa nekim 21.maja, spremite se za nedozvoljeno ili neprofesionalno, i postupite kako mora. Izvesna je promena 24.maja u smislu nasleđa, potraživanja, duga i sl. što dobijate kao informaciju, ali ne možete je primeniti ili učiniti korisnom iz nekog razloga. Ipak se 26.maja mogu desiti promene koje jesu početak procesa na kome ćete istrajati. Ponovićete nešto što ste već radili, i osećati se dobro posle toga…

Astrološke konsultacije možete zakazati PORUKOM ma MAIL astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.