O poljupcu se nekada maštalo, bio je željen, sanjan, iščekivan…Zabranjivan.

Bio je privilegija.

Danas je stereotip. Ono što se podrazumeva. Svi to rade. Na svakom mestu.

Želja za njim je precizna, višeminutna šminka, silikoni u usnama, pirsing.

Nikako da shvatimo da ne postoji supstrat.

Simbolika Venere

Venera simbolizuje ljubav, poljubac, usne. Mesec našu potrebu za emocijom. Ove dve planete u skladu, imaju srećnici. Položena u Jarcu, Venera pronalazi ljubav u planini, verna je, ume da čeka. Da trpi. Bira. Žene sa ovim položajem Venere imaju u sebi dostojanstvo, deluju nedostižno. Njihov poljubac se mora zaslužiti.

Sa ovom planetom u Vodoliji, sve je igra, stvar trenutka. Dostupno. Lako. Spontano.

U sazvežđu Ribe, Venera ima sposobnost da pruži mnogo, ne tražeći ništa. Ove osobe vole da vole.

U Ovnu, Venera traži,izaziva. Poljubac je grub, kratak, nagao. U Biku, Venera uvek pokazuje pravu meru, karmin je obavezan ali se o njemu ne razmišlja, ljubac je važniji. U Blizancima, Venera voli brze, kratke poljupce u obraz, sa svima i svugde. Položena u Raku, daje mlake i vlažne, voli zauzete osobe, one koje ne može da ljubi.

U Lavu, poljubac je poza, za njega se namešta ugođaj, od svetla i senki do pića u čaši, tehnika se usavršava. U Devici, Venera je istrajna, vrlo vredna, kombinuje i proučava reakciju. U Vagi, daje najbolje, on je potreba, želja, vazduh. Sve.

Prolazeći kroz sazvežđe Škorpije, ova planeta pruža strastven, posesivan, vreo poljubac koji ne zaboravljate. U Strelcu položena, voli javnost, ljudsko telo u svoj svojoj lepoti i nagosti, voli da se ljubi na ulici, na putu, na drvetu…

O poljupcu nikada neće biti sve do kraja rečeno, niti otkriveno. On u sebi nosi svu snagu univerzuma, početak i kraj. Sudar. Razlog da živimo. Da budemo…

„Poljubac je susret najlepši na svetu.“      Jovan Dučić

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.