+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Vaga

VagaZnak Vaga je deo vazdušnog tripliciteta, pozitivan, kardinalan, muški, sastavljen od Toplog i Vlažnog, prostire se od 180 do 210 stepena Ekliptike, vladar je Venera. Energija je duhovne prirode, vrlo sposobna za rasuđivanje. Karakter je otmen i plemenit ali i podložan sugestiji usled želje za harmonijom sa drugima. Može se kod nekih pripadnika ovog znaka videti i nepostojanost, neodlučnost, plitkoumnost, imitacija nečega…

Karakteristike znaka Vaga

Eventualne bolesti su im oboljenja bubrega, bešike, urinarnog trakta. Potreba za zajedničkim životom je izražena kod oba pola. Za ženske pripadnike ovog znaka kaže se da “imaju gvozdenu šaku u mekoj rukavici” – vrlo veštu diplomatiju u odnosima, stoga ne čudi što pripadnici ovog znaka često biraju političke, pravne ili advokatske pozicije.

Vaga je jedini predmet među astrološkim znacima, slikovit prikaz skliskosti tasa na vagi… U okviru ovog sazvežđa, nalazi se fiksna zvezda Spica, na 23 stepenu, koja daje vrlo pozitivne uplive, naročito u muzici i umetnosti, književnosti, i ako je dobro postavljena – uspeh je siguran.

Sazvežđe Vage je prirodno sedmo polje Zodijaka, zapad, mesto zalaska Sunca. To je razlog što je u njemu Sunce u padu, na 19 stepenu – imati ovaj stepen kao vrh nekog polja ili u konjukciji sa nekom planetom – ukazuje na neku vrstu slabosti ili oštećenosti osobe u karakternom smislu. Spaljeni put planeta  takođe ovde počinje, na 15. stepenu, i one se tumače kao da su zaista u opoziciji sa Suncem – aflikovane.

Vaga na vrhovima polja uvek simbolizuje partnerstvo, analogno sedmom polju, zakone, propise i pravila.Uvek opisuje lepe predmete ili osobe, umetnički ukus i finoću kakvu ne poseduje nijedan drugi znak…

Na ascedentu, znak Vaga opisuje lepotu osobe, stil, lepu frizuru. Ukoliko je Venera loše postavljena, ona će istaknuti lepotu u okviru znaka u kom se nalazi. U drugom polju, ukazuje na imovinu koju dobijamo brakom, ili partnerstvom sa nekim. Na vrhu trećeg polja, Vaga donosi mogućnost braka sa osobom koju poznajemo od detinjstva, ili venčanje u autu….Na primer…

U okviru četvrtog polja, živimo u domu partnera, ili smo stan dobili sudskom presudom…U petom polju, ljubavne veze shvatamo ozbiljno, može doći do braka u ranoj mladosti…

Na vrhu sedmog polja je prirodan položaj ovog znaka, tako da bi bračni partner bio savršen, osim ako Venera nije slaba. U osmom, Vaga opisuje probleme sa bubrezima, ali i udovištvo.

U devetom polju, studira se pravo, traži se partner druge vere ili iz druge države. Na MC – u položena, Vaga simbolizuje sudski sistem, velike korporacije i važne pozicije.

U jedanaestom polju, Vaga je simbol partnerove penzije koju preuzimamo, ili kasne udaje. Znate one brakove koji se sklapaju posle 70. godine života? To je Vaga u 11.

U dvanaestom polju, sumnjamo u partnerovu vernost, ili i sami varamo…Ljubomora.

Astrološke konsultacije možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail astropitanjce@gmail.com.