+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Čini se da svaku – pa i astrološku – istinu, treba neko da odobri, dozvoli ili oblikuje na način koji odgovara trenutku, situaciji ili vremenu. Pored toga što je nemoguće utvrditi poreklo i početke ovih proučavanja, ono što se nije promenilo je negiranje njenih vrednosti od strane onih koji imaju šta da sakriju.

Istina je uvek bila podređena brojnim drugim” vrednostima” kao što su lični interes, položaj, nedostatak pravih kvaliteta. Vremenom, onaj ko govori istinu postaje čudak, nepoželjan i manje poštovan. Mora da se brani, objašnjava i dokazuje.

Procena

Astrološke procene karaktera osobe, trebalo bi da pomognu u razumevanju sopstvene ličnosti. Oni koji drugima prikazuju ono što se očekuje ili odgovara okolnostima – daleko su od istine i zadovoljstva sobom. Unutrašnji nemir i neispunjenost okidač su za zdravstvene probleme.

Astrološki pogled na neku situaciju ili ličnost, tražio se u drevna vremena putem astrolaba – najstariji primerak je pronađen u Indiji, kaže jedna istina, dok druga tvrdi da je još stariji iskopan na tlu današnje Makedonije. Dve istine….

Kada je čovek sa ovih prostora uspeo da kultiviše zemlju i svake godine na njoj proizvede neku kulturu, tada je mogao da prestane sa selidbom i izgradi dom u kom će živeti duži period. Višak hrane je postao predmet razmene. Trgovina je nametnula potrebu za prvim simbolima i oznakama – kasnije pismom. Pogledom na večernje nebo, planirani su sutrašnji radovi. Sve je išlo nekim redom, logičnom postepenošću. Viškovi su rezultirali prvim glavoboljama…

Kako tada – tako i danas, sve ono što nam nije potrebno predstavlja teret i problem. Oduzima nam snagu i vreme –  resurs koji nemamo.

Drugim poljem u horoskopu predstavljena je naša imovina. Planeta koja vlada poljem opisuje naše vrednosti, kao i Venera. Mnogo aspekata ovih planeta, stelijum u drugom polju, mogu opisivati višak koji posedujemo. Materijalni višak.

Astrologija je nepogrešiva u određivanju prioriteta kod osobe –  šta je ono što voli, čemu teži. Na koji način razmišlja…..:

-“Dobar dan. Želim da mi preko astroloških aspekata objasnite razlog glavobolje.”

-“Da li ih često imate?”

-“Jednom nedeljno. Obilazim kuću u kojoj sam odrastao, gledam kako propada. Da li postoje neke energije tamo, sila koja mi pravi problem?

-“U sektoru imovine imate grupu planeta, volite da putujete, trošite novac na to – nepokretna imovina koju ste nasledili je ujedno i vaš izvor prihoda. Smatrate da se novac mora trošiti, zato ga nikada nemate dovoljno”.

-“Da, putujem. Kupujem razne stvari. Izdajem stanove. Niste mi objasnili glavobolju”.

-“Na toj kući ste radili, svi zajedno, od temelja. Mesec na početnom stepenu Ovna govori o tome da je rad bio svakodnevan. Sada ne možete da radite, nemate snage. Zašto ne pronađete nekoga da održava kuću, možete to sebi da dozvolite?”

-“Ne znaju ovi današnji majstori ništa!”

-“Recite im vi šta želite.”

-“Opet to ne bi bilo dovoljno dobro.”

-“Tada uzmite aspirin. Ujutro, pre odlaska, popijte tabletu. Kada budete stigli do kuće, ona će početi da deluje i umanjiće vam glavobolju.”

Istina i poraz nam nanose bol – ona iz razloga što je nismo prihvatili, on – što se nismo borili. Što nismo pokušali…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.