+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Transcendentalne planete

Tokom XVIII, XIX i XX veka, otkrivene su tri planete – Uran, Neptun i Pluton – koje, zbog svoje velike udaljenosti od Zemlje, imaju manji uticaj na naše živote. U slučaju da zauzimaju značajne pozicije u natalnoj karti, ništa novo nam ne govore što nismo saznali iz pozicija tradicionalnih planeta, no, njihovo zračenje i uticaj proučavan za ovo kratko vreme od otkrivanja – treba uzeti u obzir…

Uran, Neptun i Pluton

Planeta Uran tako simbolizuje revoluciju, buđenje i oslobođenje koje izaziva promenu stvari oko nas, iznenadna, nagla i burna dešavanja, univerzalnost, bespolnost, uniseks, nepristrasnost. Osnovni princip je u suprotnosti, opoziciji. Želi svet da učini živim, bez forme. U današnje vreme, ukazuje na modernu tehnologiju, komuniste, astrologe – ako je loše položen, daje buntovnike, anarhiste, kontraše, eksplozivne i opasne ljude, nepredvidive…Vlada znakom Vodolije, zajedno sa tradicionalnim vladarem – Saturnom.

Neptun simbolizuje susretanje sa nadčulnim, psihičkim, slikovitim izražavanjem. Viši nivo svesti, inspiracije, duhovne moći. Povoljan, daje osobi lakoću u maštovitom izražavanju, idealizmu, veri – umetnici i duhovnici ga imaju istaknutog, dok loša pozicija donosi sujeverje, mogućnost da se bude žrtva toga, nevidljivo nešto, mesto gde gubimo energiju, lažu nas ili lažemo sami, označava bolesne ljude, zavisnike. Neptun se može videti samo teleskopom, ima izgled zelenkaste kružne ploče, oko njega kruže dva satelita. Vlada znakom Ribe, zajedno sa planetom Jupiter.

Pluton zbog udaljenosti i veličine ima vrlo mali orbis delovanja, to je planeta sudbine, fatalnih događaja koji se dešavaju retko, masovni su i teški. U horoskopu, ako govori o karakteru osobe, potpomognut lošim aspektima, stvara destruktivne osobe, militantne, one koje žele da učine zlo drugima, da razaraju i unište. U dobrim aspektima, daje pravilno sagledavanje svog današnjeg besmisla i vrednovanja stvari, otkrivanje kosmičkih istina, uranjanje u nepoznato sa velikom moći shvatanja i energijom – imaju ga naučnici, ali i oni koji su se obogatili preko noći, kao da to bogatstvo”dolazi sa onog sveta”. Vlada znakom Škorpije, zajedno sa planetom Mars.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.