+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Devica

DevicaZnak Devica deo je zemljanog tripliciteta, ženski, negativan, promenljiv, sačinjen od Hladnog i Suvog – vladar je Merkur. Energija znaka je istrajna, njom upravlja racio, donosi marljivost i pronicljivost, analitiku ali kod nekih osoba i skepticizam, materijalizam, egoizam. Šesti je znak po redu na Ekliptici.

Karakteristike znaka Devica

Ovaj znak simbolizuju jednostavne prilike, posao, zdravlje, svakodnevan rad. Nema mesta emociji, teži redu, pravilima, logici – stoga deluje hladno, pedantno, morališe. Osetljivi su probavni organi, živci – osobe ovog znaka mogu imati psihosomatske tegobe upravo usled stalne napetosti i želje za redom –  treba da nauče da se opuste, da uživaju u životu…

Primer države koja je pod uplivom ovog znaka je Švajcarska – sprovode zakone koji svakome omogućavaju da deponuje novac u njihove Banke ali je teško dobiti državljanstvo – preciznost u izradi časovnika i tačnost voznog reda u saobraćaju svima su poznati.

Planeta Merkur kada boravi u ovom znaku daje svoj maximum, prodornost i logično razmišljanje su vrlo izraženi. No, Devica u okviru polja uvek simbolizuje rad, red i disciplinu. U slučaju da nam se MesecVenera ili peto polje nalaze u ovom znaku, kao simboli emocije i ljubavi – možemo imati problema sa decom, biti hladni i proračunati.

Kako je u prirodnoj podeli Zodijaka Devica simbol šestog polja koje govori  i o bolesti, gde god da se nalazi, ovaj znak ukazuje na moguć problem gde je potrebna intervencija lečenjem…

Na Mc – u, ovaj znak ukazuje na preteran rad, mnogo zalaganja i požrtvovanosti, koje mogu dovesti do bolesti. U slučaju da je na vrhu jedanaestog polja, rođak nam može omogućiti da dođemo do penzije. U slučaju loših aspekata – nećemo je imati….

Ukoliko vlada prvim poljem, Devica od nas čini osobe dužnosti, sve ono što radimo – smatramo svojom obavezom….Život je, ipak, nešto drugo – smatraju mnogi – ali ne i Devica.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail astropitanjce@gmail.com.