+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Saturn

Siroti Saturn, ljudi njegovo kretanje iščekuju sa zebnjom, optužuju ga za probleme i sve kočnice koje ih sprečavaju u planiranom – no, on svakako zaslužuje posebnu pažnju i poseban tretman unutar natalne karte, svakoga od nas. Sam pogled na njega onako sivog, tromog, obavijenog prstenovima, asocira na stezanje, trpljenje, osećaj skučenosti snižavanja toplote, smanjenja vitalnosti – naši preci su mu dodelili kombinaciju Hladnog i Suvog elementa – opisujući ga kao antitezu životu i vitalnosti – nesklonost bilo kakvoj  ekspanziji čak i u međusobnom druženju osoba, njihovoj saradnji po bilo kom pitanju.

Međutim, on je zaslužan za istraživački duh osobe, dubinu i stamenost misli, otkrića, daje  osobi asketske osobine, sposobnost istrajnosti u svemu započetom, spor ali siguran uspon. Veliki je učitelj, simbolizuje pravdu, ume da usmeri osobu, donese zaslužen položaj. Samo zaslužen.

Uticaj planete Saturn

Osobe koje ga nemaju jakog ne mogu da napreduju jer im nedostaje neophodna disciplina i iskustvo a to ih čini nesigurnim, blokira normalne životne procese, stvara ograničenje i nesrećnost. Simbolizuje stare ljude, mračnjake, samce, dedove – rupe, jame, pećine, rudnike, mesta gde nešto propada, završava se, prljavo i crno. U telu vlada kostima, zubima, slezinom, hroničnim bolestima, desnim uhom.. Kao hronokrator, upozorava nas na vreme kada ćemo morati više trpeti, raditi, čekati ili se odricati nečega. Upozorava upravo na sve one stvari koje se u sadašnjosti u kojoj smo, smatraju prevaziđenim, nepotrebnim, gubljenjem vremena…Planeta koja simbolizuje štednju ili čekanje – nema šta da traži u našoj natalnoj karti – otprilike…Vladar je znaka Jarac i Vodolija.

Saturn u okviru prvog polja čini osobu ozbiljnom, starmalom, fotogeničnom. U okviru drugog polja, upozorava da je potrebno štedeti, ili će osoba biti bez  sredstava za život. U trećem polju daje sporost u razmišljanju, ograničene umne sposobnosti, nekada i nedostatak volje ka učenju bilo čega. Prekid školovanja još u osnovnim – prvim razredima…U okviru četvrtog polja, ukazuje na moguć  gubitak roditelja dok smo još mladi, na odrastanje u teškim okolnostima, vrlo siromašan dom – ako simbolizam znaka u kom je, može to da potvrdi.

U petom polju, odlaže ili negira potomstvo, čini nas nesposobnim za ljubav u mladosti, čini našu emotivnu stranu hladnom i bez događaja kojih se rado sećamo, ali ako je jak i dobro položen – čekanje na pravu osobu će se u svakom smislu isplatiti jer sugeriše da ne žurimo, da moramo da čekamo…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.