+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Peto polje u astrologiji

Mali čupavi ili ćelavi anđelčići, naša deca, velika su radost, ponos, cilj mnogima. U slučaju da ih imamo, znamo šta sve to podrazumeva u životu ali ima i onih koji ne mogu ili ne žele da ostvare potomstvo – u koju grupu spadate, pokazuje peto polje u natalnom horoskopu.

Značenje petog polja

Plodni znaci su svi vodeni – Rak, Škorpija i Ribe – položaj vladara i njegovi aspekti označavaju mogućnost za ostvarivanje potomstva. Ukoliko vam se u petom polju nalazi neki od zemljanih znakova, ne znači da nećete imati dece – ponovo su presudni aspekti sa maleficima, koji opisiju problem i rešenje istog. Znak u kom se nalazi Mesec i njegovi aspekti, kod žena, govori o stanju materice, same trudnoće, ciklusima…

Trigon Meseca i Venere je divan aspekt koji gotovo sa sigurnošću dovodi do trudnoće, ukoliko se ona želi. Vladar petog polja u dobrim aspektima, jak i dobro položen, takođe. No, najčešće imamo situaciju da postoje i dobri i loši aspekti ili u ukrštenim horoskopima dve osobe postoje problemi za koje je potrebna dublja analiza. Rođenje i smrt su van naše kontrole, nisu izvesni i zavise od mnogo jačih sila nego što su naša volja ili zdravstveni status.

Planete položene u okviru petog polja, u startu ukazuju da će ovaj sektor biti važan u životu osobe – ako imate stelijum u okviru njega, loše aspektovan ili sačinjen od malefika – planeta Mars, Saturn, Uran, Neptun,Pluton – sve one će ukazivati na razloge ili tok događaja kroz koje ćete prolaziti na tom putu do potomstva. Sunce u petom polju nije uvek pokazatelj deteta iako simbolizuje život…Merkur u petom polju opisuje lepo vaspitanu decu ali imaju ga i osobe koje nisu roditelji..

Dakle, vladar petog polja je početak cele priče, njegov dispozitor, aspekti koje prima. Tek nakon ove analize, možemo gledati Mesec, njegov položaj, Sunce i njegov položaj. Da bismo znali ko vlada petim poljem, potrebno je da znamo tačno vreme našeg rođenja – ako se peto polje nalazi na prelazu iz jednog u drugi znak, ovaj podatak je od velike važnosti.

Period ili godina u kojoj se može ostvariti potomstvo, poklapa se sa terminom kada je peto polje ili njegov vladar pozitivno aspektovan od Jupitera, kada se to potvrdi i u progresijama i u direkcijama – kada progresivni Mesec prelazi preko našeg prvog ili petog polja, kada aspektuje Veneru, prelazi preko Merkura…..

Sve buduće događaje i mogućnosti, nalazimo sadržane u okviru natalnog horoskopa – ne postoji povoljan tranzit ili progresivan aspekt koji može doneti potomstvo, ako ga nemate u osnovnom,natalnom horoskopu.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber+ 381 63 532 293  ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.