+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Novac i imovina

Drugo polje astrološke karte, opisuje novac i imovinu koju posedujemo ali na prvom mestu, ukazuje na način na koji dolazimo do iste. Neko je zaposlen i radi za drugog, neko ima sopstveni posao, neko ne radi ništa i živi od nasleđenog. Znak na vrhu ovog polja i vladajuća planeta prave odrednicu u smislu načina zarađivanja – aspekti i mesto gde se nalazi planeta određuju oblasti, vrstu posla preko koga ostvarujemo zaradu. Dispozitori govore koliko i šta možemo imati i šta će se sa tom imovinom dešavati.

Značenje drugog polja

Veza drugog i četvrtog polja, kao sektora našeg roditelja, može – u slučaju dobrih aspekata – doneti pomoć od njih, podršku koju pružaju za života. Veza četvrtog i osmog polja donosi mogućnost nasledstva, koje postaje naša imovina, u nekom trenutku. Do tih dešavanja, ono što zarađujemo i imamo, predstavljeno je drugim poljem. Vladari ovih polja, opisuju i povezuju koliko smo sami zaslužni za sve ono što će biti naše a koliko smo imali pomoć i podršku.

Kao i u ostalim oblastima, presudan je naš način razmišljanja, potom način na koji radimo stvari – pozicije Merkura i Marsa. Možemo imati sjajne aspekte i mogućnost nasleđa ali ako ne umemo da stvaramo i sačuvamo imovinu – izgubićemo sve. Svako polje se posmatra u sadejstvu sa prvim poljem i njegovim vladarem.

Pozicija Raka na vrhu drugog polja, znači da imovina ima veze sa kućom, nekim domaćim prilikama ali i  hranom, trgovinom, jer je vladar tog polja Mesec. Ako se nalazi u samom drugom polju, ovakav Mesec je u svom sedištu, u znaku Raka -vrlo jak – naglašava masovnost, narod  koji ima veze sa načinom na koji zarađujemo. Trigon sa Merkurom, planetom trgovine, koji je  -u ovom slučaju-  vladar prvog i četvrtog polja, donosi trgovinu nekretninama, kao opciju. Možda smo od onih koji uzgajaju salatu u plasteniku…Dobru salatu, zbog jakog Meseca.U slučaju da gajimo kajsije – zaradu ćemo pre ostvariti prodajom, trgovinom, ne i uzgajanjem.

Planeta Saturn u vezi sa ovim poljem ukazuje na teškoće da se ostvari zarada, na potrebu za štednjom da bi se imalo. Kao planeta ograničenja i uskraćivanja, uz pomoć dobrih aspekata, uvek donosi dobar rezultat, nakon nekog perioda koji mora da protekne – nema ništa na brzinu…Loši aspekti, mogu doneti siromaštvo.

Sunce u ovom polju, ako je u Lavu, siguran je znak dobrog imovinskog stanja – uz dobre aspekte – možemo govoriti o ozbiljnoj imovini. Ako prima loše aspekte, ta imovina se može i izgubiti, jer ono simbolizuje našu svesnost – jedan kvadrat od Saturna može u naš život dovesti osobu koja nam sve što imamo – oduzima…ili smatra za svoje. Da li će u tome uspeti – utvrđuje se krugom dispozitora…

Venera u vezi sa ovim poljem, na prvom mestu ukazuje da volimo novac – da li i on voli nas, pokazuje njen položaj. Zarada se može ostvarivati i preko rada sa ženama ili uz pomoć sestre, ako je imamo. Ako nam je ascedent u Vagi, Venera u Škorpiji u drugom polju, tuđa imovina i novac su svakako nešto što će postati naše. Na koji način, pokazaće aspekti, kao i uvek.

Količina novca zavisi od jačine planete koja na njega ukazuje. Snaga planete da deluje je od presudne važnosti, u svim oblastima pa i ovoj. Povezivanjem sa prvim poljem, dobijamo sliku o veličini imovine. Koliko god da je, to je ono što ćemo stvoriti i posedovati, sa više ili manje angažovanja. Uvek u simbolici planete koja se nalazi i vlada drugim poljem.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.