+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Deseto polje natala – MC

Deseto polje, MC, vrh neba  –  predstavlja jedan od četiri ugla horoskopa, sektor našeg dostignuća u profesionalnom smislu, ono što smatramo najviše postignutim u životu. Planete položene u okviru ovog polja i pozicija njihovog vladaoca, pokazuju koliko ćemo postići i u kojoj meri.

Značenje MC

Znak na vrhu desetog polja i položaj vladaoca opisuju oblast i vrstu delatnosti u okviru koje možemo ostvariti svoj poslovni plan  –  aspekti govore o mogućnosti da se sprovede sve ono što se želi. Kao i uvek, snaga planete određuje našu rešenost ili sposobnost za realizaciju nečega dok aspekti ukazuju na događaje koji će to omogućiti ili sprečiti. Veza ovog polja sa prvim, postavkom vladaoca u njemu, pokazatelj je dobrih mogućnosti ili okolnosti, gde veštine i znanja koje imamo mogu biti tražene, potrebne u trenutku kada počinjemo profesionalni život, kao da nam ponuda za posao dolazi sama, bez nekog većeg našeg angažovanja –  aspekti će opisati da li ćemo biti zadovoljni i da li nam odgovara ponuđeno.

U  obrnutom slučaju, kada je vladar prvog polja u desetom – mi smo oni koji traže opcije za početak neke planirane karijere, to je ono što želimo ili mislimo da moramo – apliciramo, pratimo konkurse i sl.. Veza prvog i desetog polja je vrlo važna.

Znak Ribe na vrhu desetog polja, obzirom da ukazuje na mnoštvo, može biti simbol umetničke karijere, odabir nekog sporta na vodi, npr., ali  može opisivati i našu nesigurnost ili neodlučnost čime bi se to zaista trebali baviti – položaj Jupitera i Neptuna će definisati detalje – pa, mogli bismo odabrati politiku…Idealno.

Znak Vodolije na vrhu, imaju oni koji se žele baviti novim tehnologijama, oni koji su stručni u sferama manje poznatog, naučnog, istraživačkog – ali, ovaj znak je i simbol stresa, nervoze i nezadovoljstva – imati ga ovde, može značiti da imamo problem da ostvarimo bilo kakvu karijeru…itd.

Položaj svetla, Sunca ili Meseca u ovom polju, govori da ćemo se baviti nečim što će nas izložiti javnosti – postoji želja za brojnim kontaktima ili masom, kao i želja za dominacijom, rukovođenjem – da li i koliko ćemo biti uspešni, pokazaće aspekti. Saturn u ovom polju, ako je jak i dobro položen, donosi uspeh kroz vreme, strpljiv i uporan rad – u suprotnom, lišava nas karijere, onemogućava bilo kakav uspeh, opisuje teškoće kroz koje prolazimo.

Planeta Mars, kao simbol rada i borbe, akcije, govori o našem zalaganju i trudu da se ostvarimo na ovom polju – uz dobre aspekte, ovu poziciju imaju uspešne osobe koje sposobnošću ostvaruju svoje ciljeve – loši aspekti ukazuju na svadljivu pa i agresivnu osobu, koja će sve učiniti da postigne uspeh.

Položaj Jupitera ovde, znak je da osoba visoko ceni znanje i uspeh koji se postiže njegovom primenom – znak u kome se nalazi opisaće nauku ili veštinu koju osoba poseduje. Moralnost i etičnost su vrlo važni u poslovanju. Strelac na vrhu ovog polja ukazuje na povezanost sa drugom državom ili narodom sa kojima ostvarujemo saradnju, poslujemo.

Položaj vladaoca desetog polja, njegov dispozitor i aspekti, opisuju poslovno okruženje koje će biti naša karijera, naš maximum koji ćemo ostvariti. Kada je loše postavljen, tada se suočavamo sa neuspehom, pogrešnim odlukama ili neistrajnošću. Dobro položen, donosi poslovni uspeh – ambiciozni ljudi imaju ga vrlo istaknutog, njima je profesija važna – koliko će biti uspešni, zavisi od mnogo toga …Što je planeta bliža MC-u,  ima više snage da deluje, jača je, dovodi do događaja brzo nakon samog starta u poslovanju. Više planeta oko MC-a imaju osobe kojima je karijera prioritet, oblast u kojoj se najviše žele ostvariti…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber+ 381 63 532 293  mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.