+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Pitanja u vezi pozicije Sunca

Sunce

Izuzetno je važna pozicija Sunca u okviru horoskopa. Ono simbolizuje životnu silu, snagu tela, sposobnost jasnog rasuđivanja…Svojom pozicijom ukazuje na oblast koja nam je prioritet, mesto na kom volimo da se nalazimo, sektor u okviru kog se  iskazujemo kao ličnosti.

Da nema Sunca, život na ovoj planeti ne bi bio moguć. Ono je generator, pokretač. U natalnoj karti  označava isto to – pokazuje šta nas to pokreće, stimuliše, regeneriše.

Položaj  Sunca u natalu

Dobra pozicija Sunca bi podrazumevala njegov položaj u vatrenim znacima, ugaonim poljima i dobrim aspektima… Malo li je…

No, postoje znaci u okviru kojih je njegova pozicija naglašeno slaba – Bik, Rak, Vaga, Vodolija i Ribe. U tom slučaju, dobar položaj je vrlo bitan.

Tehnikom antiscije, alternativna pozicija Sunca iz sazvežđa Bika nalazi se  u okviru sazvežđa Lav. U tom znaku, Sunce je u sedištu, najjače –  ali antiscija je senka, privid…Drugim rečima, oni koji imaju Sunce u Biku – žele da se istaknu i dokažu kao da se ono nalazi u Lavu, ali nemaju snagu, svest, senzibilitet takve pozicije, osim, kada se dispozitor Venera nalazi u Lavu…Priroda i osobine ljudi rođenih u znaku Bika proizilazi iz prirode planete Venere, kao vladara, gde se isključivo njenom pozicijom može objasniti svaki postupak, pa i želja za rukovođenjem, odlučnošću, organizacijom bilo čega…

Sunce u Raku je slabo samim tim što se nalazi u vodenom znaku, postoji moguć sukob između svesnog i nesvesnog u čoveku, problem sa roditeljima, sa samim sobom…Dnevno “svetlo” želi da postane “noćno” ( Mesec)….Položaj u ugaonom polju i dobri aspekti su u ovom slučaju neophodni…

Sunce u Vagi je pozicija nasuprot njegove egzaltacije u Ovnu – antiscija je u znaku Ribe…Svest osobe je u vlasti drugih ljudi, moral i zakoni se shvataju na poseban način, ovaj znak je jedini predmet u horoskopu …Dobar položaj umnogome ublažava slabost Sunca.

U Vodoliji je Sunce u izgonu – tokom Februara ga retko vidimo na nebu, najslabije greje – njegova antiscija je u Škorpiji – vodenom znaku…Slabost se izražava kroz simboliku polja u kome se nalazi.

Položaj u znaku Ribe je slab iz razloga što ovaj znak simbolizuje gubitak, nejasnoću i tajanstvenost. Sve suprotno osnovnoj Sunčevoj simbolici. Baviti se umetnošću ili biti lekar – znači da bi se ova energija Sunca maksimalno iskoristitila, najbolje razumela…Političar? Da. Savršeno zanimanje…Vlast daje privid snage.

Pozicija Sunca u ugaonim poljima –  1, 4, 7 i 10-om, može učiniti boljim sve ranije pomenute slabije postavke. Ugaona polja daju snagu, pokreću planetu na akciju.

Suncu u Vodoliji u desetom polju dodaju se i osobine znaka Jarac – prirodnog vladara ovog polja – dakle, stabilnost karijere ove osobe je vrlo moguća, u skladu sa aspektima – više nego u slučaju da se Sunce nalazi u drugom polju…

Sunce predstavlja srce, organ koji nas čini živim. Znak u kom se nalazi opisuje šta je našem srcu potrebno. Ovan – akcija. Bik – miran život. Blizanci – komunikacija, kretanje. Rak – sopstveni dom, majka. Lav – položaj, status. Devica – rad. Vaga – partner. Škorpija – opasnost, rizik, novac. Strelac – znanje, putovanja. Jarac – karijera. Vodolija – različitost. Ribe – briga, žrtvovanje za nekog…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.