+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Kada god planeta Mars putuje kroz znak Strelca – uvek se setim prvog susreta sa podacima o rođenju pukovnika Milivoja Stojanovića – Brke iz čuvenog Gvozdenog puka. Njegova jedinstvena ličnost na pravi način oslikava svu pošast jednog vremena, koje se svom silinom spustilo na vojnike koje je predvodio. Vojnike koji su bili ljudi sa sela, narod sa njive, pozvan da brani otadžbinu. Potkovica sastavljena od njih u toku povlačenja uz pomoć koje su savladali neprijatelja – izučava se na visokim vojnim školama. Zovu je taktikom, strategijom – ne poznaju veličinu volje i ljubavi prema rodnoj zemlji koju su imali ti ljudi. Ne znaju da se to ne može naučiti.

Gvozdeni puk

Datum formiranja Gvozdenog puka, odrediće njegov razlog postojanja – Mesec je bio na fiksnoj zvezdi Regulus, Mars na Spici, Jupiter na Antaresu – ovaj puk je stvoren da ode u istoriju, zajedno sa Brkom, Milunkom, Ristićem i mnogim drugima. Branili su svoje pravo na život u miru.

Gvozdeni Mars u Strelcu pukovnika ima antisciju u Jarcu, znaku egzaltacije, koji je dobro aspektovan – planeta Merkur je na Regulusu – čime god da se bavio u životu, njegovo ime ne bi bilo zaboravljeno – borbu sa strancima bi uvek imao, na ovaj ili onaj način…Mesec u znaku Ribe opisao je njegovu žrtvu za dom…

Druga su vremena, države ne pružaju narodu razlog za patriotizam, otvaraju vrata svima da mogu slobodno da dođu i rade šta žele, nude naše banje, rudnike i njive istim onima protiv kojih su se borili naši preci. Ovakav Mars, simbolizovaće rad u stranoj državi ili za stranca, borbu sa strahovima i slabošću kroz droge ili alkohol – borbu sa nevidljivim neprijateljem, nepoznatim uzrokom bola…

Slavni top Maksim koji lupa po diviziji, kojeg je narod kupio vojsci, gvožđurija je koja ima svrhu ako neko njim rukuje – služio je u neka bolja vremena, ljudima koji su imali cilj.

Konj je, takođe, u simbolici znaka Strelac. Pročitala sam, negde, da je Milunka Savić, naša heroina, na žalbu komšije da konj njenog rođaka uništava njegovu njivu – otišla kod istog, rekavši mu da zaveže konja i ne pravi probleme. Dobila je odgovor da se taj konj ne može smiriti – takav je. Izvadila je pištolj i ubila konja.

Pitam se, kako bi izgledala država sa ovakvim ljudima na njenom čelu, kao što su Brka ili Milunka. Da, kada dođu do nekih godina kada ne mogu da trče i vode borbu – sednu u stolicu i govore šta da radimo. Naročito –  šta ne smemo da radimo. Nikad.Astropitanjce logo

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.

author avatar
Astropitanjce21