+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Sunce

“Svetlo neba, gospodar dana, u jutarnjim satima svi podižemo glavu ka njemu” – pisao je veliki Dupor. Sunce čini da se osećamo raspoloženije, stimuliše i podstiče rast i razvoj svega živog na planeti. Zavisimo od njegovog dnevnog i godišnjeg kretanja, oko njega se okreću sva ostala tela, svima daje toplinu…

Značenje i pozicija Sunca u natalu

Ono je centar, moć, životna sila, samosvesnost, prirodno vođstvo, vrh nekog poretka, ego, otac, muž. Ako je loše postavljeno – bez obzira na ostale aspekte – osoba neće imati snage, osnovne energije da iskoristi povoljne prilike, telo neće moći da izdrži izazove. Mesto koje zauzima u natalnoj karti je ono gde najviše želimo da budemo, gde i na koji način pokazujemo kreativnost i sposobnost.

U lošim aspektima, osoba ima teškoća da mudrost primeni, obeshrabrena je, napušta i ostavlja..Sunce vlada desnom stranom tela, mozgom, nervima, srcem…Njegov dan je nedelja, dan za odmor, dan kada treba da se posvetimo sebi.

Centralnu osobinu ličnosti obojiće priroda planeta sa kojima je u aspektu – više pozitivnih daće osobu koja je svestrana, samouverena i mudra – divno bi bilo da takve osobe vladaju i vode. Nekada je niz pozitivnih osobina bio presudan za odabir vođe – ali vlast i moć koju donosi nadjačali su prirodni tok stvari, data je prednost krvnom srodstvu, lozi, skrenut je tok životne reke…Vremenom, pozitivne osobine koje donosi dobro postavljeno Sunce, počele su da se posmatraju  kao slabost, danas ih imaju usamljeni borci za pravdu, ratnici, naučnici…ali vrlo retko i vladari. U znaku Lava mu je sedište.

Sunce u prvom polju imaju osobe koje su okrenute sebi i svojim potrebama, u zavisnosti od aspekata, mogu biti i egoisti, sebične i hladne osobe, teatralne.

Njegova pozicija u drugom polju pokazuje usmerenost na novac i sticanje ali vrlo često se desi da oni koji ga imaju ovako položenog – nikada nemaju novca  jer ne umeju da ga zadrže, njihova želja je da potroše…

U trećem polju govori o usmerenosti na reči, na misao, imaju ga pisci, novinari, ali i oni koji se mnogo kreću u saobraćaju – taksisti, vozači.

U četvrtom polju, Sunce je simbol jakog oca, pokazuje samu osobu koja stoji u svom domu i caruje…

U petom polju ga imaju osobe koje rade sa decom, oni koji vole provod, zabavu, oni kojima hobi može postati profesija…U šestom polju daje radoholičare, osobe koje se najbolje osećaju na svom radnom mestu, ma kakvo da je ono…

U sedmom polju pokazuje usmerenost na druge ljude, javnost. U osmom, našu prisebnost u trenucima opasnosti, želju za posedovanjem. U devetom polju horoskopa, može ukazivati na život u inostranstvu, studije menadžmenta.

Na MC- u opisuje važnu poziciju u karijeri, vrh nekog sistema, predsedavanje nečim. U jedanaestom polju, imaju ga oni koji su ostvarili inostranu penziju ili oni koji će živeti u drugoj zemlji kasnije u životu…U dvanaestom polju, opisuje nesigurnost, nesvestan strah od nečega…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail astropitanjce@gmail.com.