+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Znaci Zodijaka

Planete svojim kretanjem kroz sazvežđa deluju u skladu sa kvalitetima znaka u kom se nađu, njegovim elementom, prirodom – svaki znak ima svoj karakter, određeni dinamizam  kojim deluje…Kvaliteti znakova su u određenoj vezi sa tri osnovne aktivnosti ljudskog organizma koje posmatramo kroz organe na telu – glava,trup i udovi.

Podela Zodijačkih znakova

Kardinalni znaci odgovaraju mozgu, mentalnoj i duhovnoj aktivnosti, daju snagu koja se ispoljava  ambicioznošću, preduzimljivošću, liderstvom, pokretačkom energijom koja stvara akciju. U njih spadaju Ovan, Rak, Vaga i Jarac – koji u telu upravljaju mozgom, stomakom, bubrezima, kožom, kostima..

Fiksni kvalitet predstavlja konstruktivnu snagu istrajnosti i postojanosti, izdržljivost, pouzdanost – ovaj kvalitet se izražava kroz znake Bik, Lav, Škorpion i Vodolija – koji u telu upravljaju grlom, srcem, krvlju, bešikom…

Promenljiv kvalitet daje promenljivu i prilagodljivu snagu, ritmičnu, prijemčivu – izražavaju ga znaci Blizanac, Devica,Strelac i Ribe-koji u telu upravljaju plućima, nervima, žlezdama, rukama i nogama..

Podela znakova po elementima vatre, vode, zemlje i vazduha, govori o osnovnoj energiji znaka, kako se ona ispoljava u sinergiji sa kvalitetom, dinamikom delovanja – znaci Ovan, Lav i Strelac spadaju u vatrene, BikDevica, Jarac u zemljane, Blizanci, Vaga i Vodolija u vazdušne a Rak, Škorpion i Ribe u vodene znake.

Znaci se dele i na muške i ženske, pozitivne i negativne…Prakvaliteti imaju karakter sile, oni su izraz mešavine energija, vibracija, magnetizama, karakteristika, različitih upliva koji, ustanovljeni još u pradavna vremena do najsitnijih detalja oslikavaju praiskonsku snagu kosmosa…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber broj + 381 63 532 293,  mail: astropitanjce@gmail.com….