+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Pluton umesto tačke

Veoma udaljen, sa vrlo oslabljenim uticajem na naše male živote, Pluton se posmatra u mundanoj astrologiji – horoskopima gradova i država.

Pozicija Plutona u natalu

Istaknuta pozicija Plutona u natalu ukazuje na sektor u okviru kog moramo računati na određeni period kada nećemo biti u mogućnosti da ostvarimo sve ono što je u njegovoj simbolici, na potpuni nestanak ili  izostanak prilike za ostvarenje nečega – u slučaju teže postavke. Situacija koju opisuje može biti na neobjašnjiv način završena, okončana – ili nestati. U slučaju njegovog povoljnog položaja, osoba može posedovati veliku količinu energije, istrajnosti uz pomoć kojih će postići određeni cilj.

Predstavlja fatalnost ili harizmu kod osobe – npr.kada se nalazi u prvom polju, u znaku Škorpije, jer vlada tim znakom – ali njegova postavka se mora dobro proučiti. Pluton kao vladar polja vezanih za zdravlje, može opisivati situacije u kojima je lečenje nemoguće, ne daje rezultate ili vam lekari govore da su nemoćni – uzrok problema kao da nije organske prirode.

Postavljen u okviru četvrtog polja, donosi neminovnost, mogućnost da ostanete bez doma, jaku energiju koja – u zavisnosti od znaka – vrši na vas uticaj. Poreklo i preci su ovde vrlo tragična i teška priča koju nosite sa sobom. Opterećuje.

Težom pozicijom u okviru sedmog polja, Pluton opisuje bitnu vezu ili brak koju počinjete sa osobom koja vas veoma privlači, ali u nekom trenutku u budućnosti, umesto da veza jača – dolazi do zahlađenja. Vi nastavljate zajednički život kao da je sve u redu…Pluton svojom energijom ne dozvoljava promenu koju pravimo nekom svojom željom ili voljom. Dobro postavljen ovde – pruža mogućnost vrlo jake i uspešne veze.

Položen u desetom polju, govori o potpunom prekidu karijere, stavljanju tačke na rad koji ste ostvarivali mnogo godina ranije – ako se nalazi u Devici npr .- tranzicija i promena vlasnika kapitala koja se dešava u nekim državama su očit primer. U slučaju da se nalazi u znaku Strelca, može doneti mogućnost odlaska u neku drugu državu – u slučaju da je dobro aspektovan. Kao da vas nešto vodi u tom pravcu, iako niste planirali…

Tokom 2023-2024, Pluton će aktivirati konjukciju Saturn – Jupiter iz 2020-te. U aspektu je kvadrata sa Uranom, tranzitnim Jupiterom – imaćemo pad vrednosti novca ili nestanak valute, jak zemljotres ili buđenje vulkana – u područjima gde ima mnogo ostrva ili na samom severu Evrope…Raspad državnog uređenja, unije.

Njegov tranzit, donosi tačku. Nema dalje. On blokira trajanje, nastavak i razvoj – povratak na staro je nemoguć. Gledaćemo potpuni prestanak nekog sistema vrednosti, neke vrste poretka, ideje, imena države, oblasti…

Astrološke konsultacje ili izradu horoskopa možete zakazati na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.