+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Četvrto polje, IC (Imum Coeli)  je, posle ascedenta, najvažniji ugao horoskopa. Opisuje naše poreklo, oca, pretke, naš dom – njegov izgled, energiju. U slučaju da osoba ima samo majku ili je ona jača ličnost, možemo kroz ovo polje gledati njene osobine. Četvrto polje je sektor završetaka, okončavanja stvari, naš grob je takođe tema ovog polja. Privatan posao koji obavljamo, takođe.

Simbolika

Pozicija Sunca u ovom polju, govori da smo često u kući, da je ona centar našeg sveta – u slučaju da je Sunce jako – tada se u domu osećamo i ponašamo kao da smo kraljevi. Dominantno. Otac nam se isto tako ponašao. Ovo je dobra pozicija za privatan posao, uz povoljne aspekte. Loši aspekti koje prima Sunce u ovom polju, od Marsa ili Saturna, donose mogućnost despotskoponašanja, inata. To su osobe koje ne menjaju svoje mišljenje. Pozicija Merkura to mora da potvrdi.

Mesec nam, ovde, dovodi ljude u kuću, kao u prodavnicu – ili smo na takvom mestu da oni često svraćaju. Ako je vladar šestog polja – tada je to mnogobrojna rodbina. Znak na vrhu polja opisuje dom – Rak simbolizuje domaćinstvo koje ima neke tradicionalne vrednosti – kuvanje, dvorište, majku kao glavni lik…Planete u okviru ovog polja, govore o dešavanjima – ako su promisori, tumače se posebno, pažljivo – naš dom je veoma važna stvar, loša ili teška dešavanja u okviru njega – donose ozbiljne posledice po ličnost.

Merkur i Venera položeni ovde, daju nam obrazovanog roditelja od koga učimo, posebnu vezu sa njim, možda boravak nekoga od rodbine u našoj porodici ili su to nečija deca – dom može biti mesto okupljanja, zabave, glasne muzike…Obuke.

Mars ukazuje na svađe – po svojoj prirodi, on opisuje naš rad, delovanje – rad u kući je izvestan ali to ne znači da nema i sukoba. Zavisi od njegove postavke. On simbolizuje i oružje, vojnika. U slučaju teških aspekata, ovo je vrlo nepovoljna pozicija. Ako je vladar prvog polja i predstavlja nas same, tada mi vršimo neki pritisak na roditelja ili druge ukućane – u vezi čega, objasniće dispozitori. Saturn takođe treba  posebno proučiti u okviru ovog polja – on simbolizuje gubitak…

Kroz simboliku ovog polja, možemo saznati o našem poreklu, precima, odakle potičemo, da li smo u sebi poneli očeve ili majčine gene. Dobra postavka vladara ovog polja je značajna za ceo naš život. Pravilno usmerenje koje smo dobili, može biti garant uspeha. Iz tog razloga je veoma važno dobro ga proučiti. IC.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.