+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Ribe

Ribe

Ribe su vodeni znak, ženski, negativan, promenljiv, sastavljen iz Hladnog i Vlažnog, vladalac je planeta Jupiter, uz vladarstvo planete Neptun. Energija ovog znaka je pasivna, ženska, sa vrlo velikim stepenom prijema uticaja zarad nekog verovanja ili stremljenja višem cilju. Ove osobe su gostoljubive, vedre, čuvari tajne ali i indolentne, aljkave, tajanstvene,  trome, nesigurne – kao da svet posmatraju kroz sloj vode…Dvanaesti je znak po Ekliptici.

Karakteristike znaka Ribe

Znak Ribe simbolizuje mesta gde nešto gubimo, ne vidimo – bolnice, duge bolesti, skrivene neprijatelje, iskušenja, umetnike, medicinske radnike, kompleksne osobe. Od bolesti: slabe nerve, depresije, povrede stopala, probleme sa snom. U okviru ovog znaka izražen je uticaj fiksne zvezde Sheat, na 29 stepenu, dobro poznate u dalekim prošlim vremenima po stradanjima i nesrećama na moru, katastrofama sa mnogo žrtava, jakim neprijateljima koje osoba može imati.

Pozicija Venere na ovom stepenu označava njenu egzaltaciju (astrološki termin za određena mesta na kojima svaka planeta ima veliku snagu sličnu vladarstvu ali ipak je ograničenog dejstva, ushićena, usplahirena i ne vidi jasno situaciju) stoga osobe koje imaju ovakvu poziciju – vrlo često budu nesrećne i neispunjene u emotivnom smislu ako je loše aspektovana – no, u suprotnom, mogu doživeti ljubav koju samo pesnici mogu opisati…

U prirodnom sledu polja, Ribe se nalaze kao dvanaesto polje koje opisuje mesto gde sklanjamo naše strahove, tajne – gde spavamo…Razlog našeg boravka u bolnici je oslikan ovim poljem – ako su Ribe na vrhu ovog polja, tada je moguće lečenje koje zahteva duži boravak, problem može biti i konzumacija droge, alkohola, mogućnost trovanja i sl.

Ribe na vrhu drugog polja upozoravaju da ne umemo sa novcem, da nenamenski trošimo ili da smo skloni prevarama, o čemu će dispozitor dalje govoriti…

Na vrhu trećeg polja donosi probleme u saobraćaju, na putu koji je vlažan ili zbog magle imamo smanjenu vidljivost – ali i našu neopreznost i rasejanost dok vozimo ili se krećemo ulicama. Govori o bolesti našeg mlađeg brata ili sestre koje gubimo ili ih ne razumemo – sve u simbolici na koju upozorava dispozitor.

Na vrhu petog polja, Ribe opisuju metod lečenja koji je potreban za dobijanje potomstva, naš izbor srednje škole ili naše nesnalaženje u istoj…Ako šesto i sedmo polje počinje u ovom znaku, tada nasleđujemo psihosomatske probleme ili neki porok od roditelja.

U osmom polju daje signal da se obrati pažnja na uslove pod kojima se zadužujemo, da odaberemo iskusnog lekara koji će nas operisati, iskusnog anesteziologa…

Na MC – u opisuje lekarsko zanimanje, ali i vrhunskog kriminalca, političara, umetnika. Ribe su uvek u množini, imati ovaj znak na ascedentu sa planetom Mars, znači da pred sobom imamo osobu sa kojom se nikada ne zna šta sve može da uradi….U četvrtom polju, Ribe opisuju gubitak roditelja, doma, nepoznat grob.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293, mail astropitanjce@gmail.com.