+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Deveto polje horoskopa

Ovaj sektor natala nam govori o mogućnostima da percipiramo viša znanja, da učimo i saznajemo u širem kontekstu – sve ono što smatramo interesantnim i važnim, da bismo zadovoljili svoju potrebu za znanjem koje može i ne mora da bude put do profesije, zanimanja.

Značenje devetog polja

U okviru devetog polja, položene planete i njihov vladar opisuju šta je to što bi moglo biti predmet našeg studiranja, šta je ono što dobro razumemo, za šta smo talentovani. Ovaj sektor ne govori o nekom hobiju koji imamo ili o našem trenutnom razmišljanju na neku temu – on govori o učenju u pravom smislu, o sticanju diplome, kvalifikacije – što može da bude i naš odabir profesije. Stav o pitanjima religije takođe pripada ovom sektoru, kao i naša duža putovanja – odlasci u drugu državu radi obrazovanja ili rada.

Da li ćemo se odlučiti za to da živimo u stranoj zemlji, da li je to moguće i kada, pokazuje veza ovog polja sa četvrtim –  našim primarnim domom, šestim – poljem koje opisuje naše radno mesto, desetim –  kao pokazateljem karijere, prvim – što simbolizuje nas same i našu želju za odlaskom. Razni su razlozi za odlazak, to mogu biti okolnosti koje ne planiramo svesno ili nam to može  biti cilj koji ćemo ostvariti čim se ispune formalni uslovi…

Položaj Sunca u ovom polju, govori o našoj prisutnosti u nekoj drugoj državi, našoj želji za boravkom u njoj. Ukoliko smo rođeni u uslovima gde je odlazak bilo gde nemoguć – ovakav položaj Sunca će govoriti o nekim drugim stvarima, o našoj povezanosti sa svetom na drugi način…Ali, ako smo u podznaku Lav, npr, i imamo Sunce u Ovnu u devetom polju – tada već možemo obratiti pažnju na ove aspekte i daljom analizom utvrditi na koji način odlazimo – bez obzira što se čini da je to nemoguće u okviru trenutne životne situacije…

Mesec u okviru ovog polja, takođe donosi mogućnosti, govori o velikoj promeni koju kod nas izaziva ovaj odlazak, novim uslovima života – da li ćemo se vratiti u rodni grad, zavisi od povezanosti sa četvrtim poljem…Sunce i Mesec, kao svetla, postavkom u ovom sektoru svakako donose neku varijantu koja će u određenom trenutku biti u prvom planu.

Položaj severnog čvora ovde, dobar je znak, ali nije pokazatelj odlaska sam po sebi.

Uticaj Saturna kao planete koja simbolizuje zid, prepreku, otpor – svakako osporava ili otežava planove, bilo da je u pitanju odlazak ili završetak studija… Ako je u svom znaku, jak i dobro aspektovan – priča je sasvim drugačija…Ono što je presudno kod odluka o preseljenju i životu na drugom kraju sveta, jeste razlog našeg odlaska – njega moramo biti svesni, ako nam nije nametnut nekim okolnostima na koje nemamo uticaj.

U slučaju da želimo da odemo jer u mestu gde živimo nemamo uslova ili samo želimo bolje – tada kroz sva navedena polja posmatramo način na koji će se stvari odvijati, da li je to moguće…Kada je to postavljen cilj, tada idemo ka njemu isto kao do prodavnice – određenim putem, u određeno vreme, sa torbom u ruci…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber+381 63 532 293  mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.