+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Mesec

Svetlo noćnog neba, Mesec, Zemljin satelit, Hladan i Vlažan, ženski, kardinalan. Simbolizuje plodnost, žene, majke. Govori o promenama – stvari, pogleda, ukusa … Ukazuje na pojavu vidljivu okolini…Mesec simbolizuje dom i životno okruženje, masu koja se može menjati, oblikovati, sve svakodnevno, pijacu, narod, plažu..

Uticaj i položaj Meseca

U telu, Mesec upravlja levom stranom, malim mozgom, želucem, stomakom, grudima, bešikom, limfnim sistemom. Označava labilnu konstituciju, ciklične psihoze, bolesti krvi. Njegov položaj i aspekti govore o duši, onom skrivenom u nama, mašti, inspiraciji, dobroti i plemenitosti osećaja, empatiji, sposobnosti da i pored beznađa u kome se nalazimo, smognemo snage za oprost, ljubav.

Govori o našim navikama iz prošlosti, automatskim reakcijama, vaspitanju i učenjima u prvim godinama života, o podložnosti uticaju. Loše položen, pokazuje blokade i frustracije iz detinjstva, donosi očajanje, depresiju, pesimizam, oboljenja psihe – sprečava osobu da bude emocionalno slobodna. Upravlja plimom ali i tečnostima unutar nas, ženskim ciklusom.

Daje nam osobine znaka u kome se nađe slične ascedentu (podznaku) stoga je njegova pozicija vrlo važna, naročito za period mladosti. Antičari su zapisali da ne treba operisati onaj deo tela koji je pod uplivom sazvežđa u kom se Mesec nalazi  tokom tog dana  – u vreme punog meseca, krvavljenje je jače…Opisuje mesto u natalu gde naša duša želi da bude, uvek, u svakom životnom dobu…Svojim položajem i aspektima oslikava izgled doma u kakvom želimo da budemo, kakvom težimo, najdublje impresije, osećaje – pesnici i umetnici ga imaju istaknutog. Vladar je znaka Rak.

U prvom polju, Mesec simbolizuje osobu za koju smo vezani ili govori o našem osmehu dok razgovaramo sa drugima, u drugom polju ukazuje na nestabilnu finansijsku situaciju, na promene koje imamo i nesigurnost koju osećamo, u okviru četvrtog polja priča nam o gostima kojih je uvek puna kuća ali i o našoj vezanosti za rodno mesto… Sa Mesecom u četvrtom polju, retko se možemo odlučiti za odlazak u neku drugu zemlju, nostalgija bi nas obuzela u potpunosti…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.