+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Venera

Stari Sloveni su pevali o njoj kao o” zlatokosoj lepotici”, o najsjajnijoj zvezdi, maloj sreći, dobrotvoru…Antički poznavaoci nebeskih tela dodelili su joj kombinaciju Toplog-što daje oblost i punoću – i Vlažnog elementa – sposobnost stvaranja utisaka – oni srećnici koji je imaju u dobrom položaju bogati su emocijom, daju se drugima, ljupki su, talentovani za umetnost i prepoznavanje lepog, harmonični su i sebi i okolini. Ako je ugrožena u svom položaju, stvara emotivnu lenjost, površnost, kič, hladnoću do izopačenosti, frigidnost.

Uticaj planete Venere

Kod Venerinih aspekata se vide najveće suprotnosti i razlike u ličnostima u odnosu na to da li nam je dobro postavljena ili ne, pokazuje nam upravo to da je ljubav, sposobnost da je damo i primimo, veoma važna u životima svih bića na planeti. Tužno je da se provede život bez sposobnosti za osećaj zadovoljstva bilo čim. Ono što se u običnom smislu naziva srećom osobe – umnogome zavisi od njenog položaja i aspekata.

Interesantno je da osobe sklone kriminalu i lopovluku, često imaju Veneru u Vagi – znaku kojim vlada, najsnažnija pozicija – jer, očigledno, umeju da prepoznaju lepo, vole da uživaju u lepom okruženju, skloni su ugađanju svim svojim čulima…U telu vlada kožom, bubrezima, metabolizmom, ženskim polnim organom… Simbol je devojaka, ljubavnica, sestre, ćerke, prijateljice, nakita, cveća, jagode… Vlada znakom Bika i Vage.

Venera u prvom polju ukazuje da osoba voli sebe, svoj izgled –  ili da je fizički lepa. U okviru drugog polja, opisuje ljubav prema novcu ili profesiju od koje se živi  i koja –  u simbolici znaka –  može biti vezana za žene, lepotu, cveće ili hranu…U trećem polju pruža mogućnost osobi da ima sestru, a kod osobe muškog pola upravo u komšiluku se nalazi ona koju će zavoleti…Gde god se nalazi u okviru natalne karte, govori o lepoti, ljubavi, o onome što volimo ili nam je lepo…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.