+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Merkurove tajne

Merkur, planeta koja simbolizuje naš način razmišljanja, komunikaciju, kretanje itd. –  zaslužan je za svaku promenu mišljenja, pogleda ili reči. Tokom svog brzog kretanja, odreaguje u skladu sa osobinama planete sa kojom je u aspektu, primi njen uticaj –  pa nastavi dalje…Kada je u aspektu sa Neptunom, planetom tajni, tada dobijemo želju da nešto sakrijemo…ili napravimo glupost.Kod dece i mladih osoba, pogrešne odluke su odraz radoznalosti, nedovoljnog iskustva. Kada odrasli čine gluposti – pokazuju nam svoje karakterne osobine, svoj domet.

Aspekti Merkura

Merkur u lošim aspektima sa Neptunom, donosi problem u razumevanju i shvatanju ali i želju da se to sakrije od okoline, želju za upornim poricanjem svog delovanja. Zašto?

Sve radimo na način koji nas čini zadovoljnim – tome težimo. Trudimo se da naš način razmišljanja bude isti ili sličan kao i kod onih sa kojima se družimo. U slučaju da se razlikuje  ili ne odgovara okolnostima, trendovima i “svi-to-rade” stvarima – sakrićemo to. Nećemo priznati.

U lošem aspektu sa Jupiterom, Merkur ukazuje na neznanje. Na nemogućnost ili smanjenu želju da osoba bilo šta nauči – ona ima sopstvena pravila i merila…Pogrešna.

Napet aspekt sa Marsom, ukazuje da osoba jedno misli – drugo radi. Nekada se okolnosti promene, možda je prinuđena, dovedena pred zid… Svakako borbena…

U lošem aspektu sa Saturnom, Merkur je sputan, ograničen, nemoćan. Osobu zamara svako razmišljanje, pisanje, komunikacija, kretanje. Do podne ne voli sebe – od podne, nikoga oko sebe…Astropitanjce logo

Merkurova pozicija tokom tranzitnog prelaska nebom i njegov odnos sa ostalim planetama, opisuju vrstu i značaj informacija koje primamo. Opisuju ih detaljno. Na nama je da ih razumemo, poverujemo ili ne. One svakako utiču na nas. Menjaju prioritete i potrebe.

Uskoro će maleni Merkur ući u znak Strelca, u loš aspekt sa Neptunom i Marsom i sve do kraja Decembra stvarati uslove za masovna okupljanja, proteste, nerazumevanja, laži, podmetanja. Istina će biti skrajnuta u stranu. Po ko zna koji put, ljudi neće znati šta im se dešava. No, ima i nečeg dobrog. Kvadrat Merkura i Neptuna govori o još nečemu…

Ukazuje da je svako skrivanje i tajnost – ograničenog trajanja. Mora se saznati kad-tad. Ukazuje i na to da one koji tako postupaju – ta činjenica uopšte ne interesuje….

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati  PORUKOM na viber +381 63 532 293  mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.