+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Polja

Astrološka karta je podeljena na delove koje nazivamo poljima koja predstavljaju zemaljski odraz znakova zodijaka koji se prostiru nebom iznad nas. Potrebno je sferičnu stvarnost ili eliptično kretanje planeta predstaviti na dvodimenzionalnoj površini –  listu papira…

Simbolika polja u natalu

Ova podela polja (kuća) povezuje nebeske događaje sa Zemljom – sve što postoji na svetu, stvarno ili zamišljeno, sadašnje ili buduće, sve stvoreno, pripada jednoj od tih kuća – pokušati nabrojati sve, gotovo je nemoguće – stoga navodim samo neke osnovne pojmove.

Postoji više sistema podele i prikazivanja ovih polja, svaki od njih deli sektore po osnovu vremena ili na osnovu prostora – svi dobro funkcionišu za različite svrhe.

Prva kuća prikazuje osobu o kojoj je reč, počinje ascedentom – znakom koji je u usponu u momentu rođenja, istočni horizont, i prostire se do tačke gde počinje drugo polje – vladar ascedenta je planeta koja vlada tim znakom – ona i  planete koje se nađu u prvom polju opisuju osobu, kako njen fizički izgled tako i osobine koje ima. Ova kuća je ugaona, zajedno sa četvrtom, sedmom i desetom.

Druga kuća opisuje naša sredstva, imovinu, njen vladalac i planete položene u njoj opisuju na koji način upravljamo novcem, kako ga trošimo, da li ćemo ga imati…Ona je sledujuća, zajedno sa petom, osmom i jedanaestom kućom.

Treće polje opisuje našu braću i sestre, komšiluk, komunikacije, kraća putovanja…Padajuća je, zajedno sa šestom, devetom i dvanaestom.

Četvrto polje predstavlja roditelja, oca, naš dom.

Peto polje opisuje potomstvo, zabavu, slobodno vreme, godišnje odmore…

Šesto polje govori o našem zdravstvenom stanju, opisuje bolesti od kojih bolujemo, opšte probleme koji nam se dešavaju, naše radno okruženje.

Sedma kuća je kuća “drugih ljudi” bilo da je reč o našem ljubavnom ili poslovnom partneru, vrlo bliskim osobama sa kojima živimo u zajednici, blisko sarađujemo.

Osmo polje opisuje smrt, njen uzrok, imovinu našeg partnera…

Deveto polje opisuje naša duga putovanja,više znanje, religiju.

Deseto polje opisuje karijeru, ono što smatramo našim najvećim uspehom, našeg nadređenog.

Jedanaesto polje predstavlja naše prijatelje, penziju, razna udruženja čiji smo član, a dvanaesto polje je polje naših neprijatelja, onih nepovoljnih stvari koje sami sebi radimo, podsvesno – kuća tajnosti, skrivenog…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.