+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Šesto, osmo i dvanaesto polje natala

Aspekti i pozicije planeta u okviru šestog, osmog i dvanaestog polja natala, ukazuju na zdravstvene tegobe koje možemo imati tokom života. U okviru šestog polja, posmatrajući vladara znaka i njegovu poziciju, počinjemo analizu onog dela tela na koju ukazuje relevantna planeta. Ovan na vrhu ovog polja može ukazivati na probleme sa glavom, ali ako vladajući Mars nema loše aspekte ili je snažan – vrlo često neće postojati uslovi za ozbiljne glavobolje ili povrede na glavi.

Tumačenje i simbolika

U okviru  šestog polja se pokazuju razlozi našeg odlaska kod lekara, bol je jedan od njih. Npr. Mars, kao vladar se nalazi u Biku – ovaj znak simbolizuje grlo – kod lekara smo zbog bolova u grlu.  Ako je dobro aspektovano, lečenje traje kratko –  uglavnom. No, pozicija Marsa u Biku će uvek govoriti o upalama grla, bez obzira da li je Mars vladar šestog polja – polja bolesti. Kod  svakoga od nas.

U slučaju teških aspekata, mora postojati veza sa poljem koje ukazuje na operativne zahvate – osmim. Ako teške aspekte prave vladari ova dva polja, imamo preduslove za operaciju grla, tokom života. Nakon operacije se ostaje nekoliko dana u bolnici – dvanaesto polje. Ono opisuje da li odlazimo na bolničko lečenje i iz kog razloga – tek kada sva tri polja potvrde istu problematiku, ili lečenje istog organa – možemo ukazati sa sigurnošću na ovaj problem. Nakon toga se rade dalje analize.

U našim genima nosimo i predispozicije za neku bolest, to je neminovno. Šesto polje ukazuje na njih, vladar ovog polja –  njegov dispozitor i aspekti. Ovo polje nam govori i o našem radnom mestu.

Zamislimo osobu kojoj je profesija – pevanje, i koja ima pomenuti aspekt Marsa u Biku, vladara šestog polja natala. Pevač sa ovim aspektima ima, svakako, hrapav ili promukao glas. Ako su aspekti skladni, ovaj glas će se mnogima dopasti i može doneti uspešnu karijeru osobi. Ukoliko su aspekti teški, upravo profesija pevača će dovesti do problema sa grlom -naprezanje glasnih žica…

Osmo polje, njegov znak na vrhu i vladar, opisuju eventualne operativne zahvate koje možemo imati tokom života – to je i sektor naše smrti. U okviru polja se vide razlozi i način na koji završavamo ovaj život. Svaka operacija čini, uz primenu anestezije, stanje blisko snu – u nekom periodu ne znamo šta se dešava sa nama, kao da spavamo…Buđenje iz anestezije je teško, kao da smo nova osoba…

Dvanaesto polje opisuje bolnicu i lečenje u okviru nje.  Boravak u njoj može biti nakon neke operacije ili dugotrajniji, usled lečenja psihosomatskih problema, npr. Mnogo planeta u ovom polju -stelijum – njihova veza sa šestim i osmim poljem – opisuju problematiku.

Kao i uvek, snaga planete je presudna – lekari, hirurzi, imaju ova polja vrlo istaknuta – da li pred sobom imamo lekara ili bolesnika, pokazaće vrlo kompleksna i obimna analiza natala.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.