+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Jupiter

“Da nema Sunca, ova velika planeta bi mogla na sebe preuzeti ceo planetarni sistem, ima jaku gravitaciju, sopstvenih 12 satelita, stalnu i pravilnu putanju”- predočavao nam je veliki Dupor. U Astronomskim  proučavanjima, Jupiter porede sa Suncem, jer ni na jednoj od ove dve planete nije primećeno očvršćavanje kore. U vatreno – tečnom je stanju, Topao i Suv po kvalitetu određenom još u prastara vremena. Jupiteru pripisuju više znanje,  širinu shvatanja stvari, širokogrudost.

Položaj i karakteristike

Ako je loše postavljen, umesto darežljivosti daće rasipništvo i šepurenje, umesto srdačnosti – pretvaranje i licemerje. Uvećava organ u telu u zavisnosti od znaka u kom se nađe, vlada rebrima, jetrom, semenom tečnošću, oboljenjima kojima je uzrok preterani unos hrane…Srećan je sektor u kome se nađe i ako ima lošije aspekte. Jupiter zajedno sa planetom Saturn označava hronokratore  (“Hronos” ili vreme). Međusobnim odnosom u određenim vremenskim rasponima kako na globalnom planu, na nivou gradova i država, tako i u našim individualnim natalnim kartama, ukazuje na pomeranja, trendove, preokrete u životima. Opisuje kako se snalazimo u vladavini zakona, obaveza i dužnosti.

Imati ga jakog i u dobrom položaju, velika je pomoć osobi ako želi da stiče nova znanja, da putuje daleko, ako želi da se  poveže sa svetom na bilo koji način. Nazivaju ga dobrotvorom, mirotvorcem. Osobe pod njegovim uplivom su otvorene, optimistične, pomalo naivne, iskrene.Vladar je znaka Strelac i Ribe.

Jupiter u okviru prvog polja daje osobi dostojanstvo u izgledu, u skladu sa znakom, ili gordost kod osoba koje o sebi imaju visoko mišljenje. U okviru drugog polja, uvećava imovinu, simbol je inostranog, može govoriti o kapitalu koji stičemo svojim intelektualnim dostignućima. U okviru trećeg polja, daje da volimo velike automobile, sa posebno velikim prtljažnikom…On ne može da simbolizuje ništa malo, niti umanjenje bilo čega…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.