+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Šta su Mesečevi čvorovi?

Astropitanjce logoMesečevi čvorovi predstavljaju dve tačke u kojima Mesečeva prividna putanja oko Zemlje preseca Sunčevu putanju odnosno mesta gde Mesec prelazi iz severne u južnu stranu i obrnuto. One se nalaze direktno jedna nasuprot druge a nazivamo ih severnim i južnim čvorom. Za poziciju severnog čvora, njegov položaj u polju, kažemo da je to mesto gde osoba dobija, gde može očekivati neke pozitivne uplive nezavisno od svog delovanja,  nešto kao uticaj sudbine, dok za južni čvor važi suprotno od toga. U slučaju da su te  tačke u konjukcijama sa planetama, simbolika planete i polje kojim vlada dodatno će naglasiti poziciju čvorova, dati im na važnosti i bliže nas uputiti eventualnom problemu  koji donosi južni čvor ili  benefitima koje donosi severni čvor.

Pozicija ose čvorova u prvom polju

U slučaju da nam se južni čvor nalazi u prvom polju, u blizini ascedenta, u zavisnosti od znaka na vrhu polja, pa i deklinacije, ukazuje na oduzimanje ili nedostajanje nečega u okviru našeg tela – ako je u Ovnu – imamo nisko čelo ili rano ostajemo bez kose ili imamo neki ožiljak na licu koji nije lep i sl. u zavisnosti od položaja planete Mars koja je dispozitor u ovom primeru.

Kada se severni čvor nalazi u ovoj poziciji, on bi ukazivao na našu visinu koja je iznad proseka svakako, na našu vitkost bez obzira koliko mnogo i često jedemo, ali i na našu sposobnost za rad, spremnost i želju za uspehom – ako dispozitor sve ovo potvrđuje, jer sama postavka čvora ne daje dovoljno informacija…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.