+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Jutarnje buđenje traje do momenta kada odlučimo da ustanemo iz kreveta  –  to je prva odluka koju donosimo tog dana, prva u nizu naših više ili manje planiranih stvari koje sprovodimo u skladu sa svojom osnovnom prirodom, navikama ili stilom. Kako dan odmiče, postajemo svesni mnoštva mogućnosti koje su pred nama ali i sopstvene neodlučnosti ili nesigurnosti koju, možda, nismo imali dan ranije… Tada kažemo da nismo raspoloženi za odlučivanje, rad na nečemu  –  odlažemo ili u potpunosti odustajemo od planiranog. Zašto?  Zato što se naša emocija umešala u priču, pomešale su se emotivne i razumske niti…

Razum ili srce

Odlučnost spada u osobine koje vrlo brzo prepoznamo kod drugih osoba, poseduju je uspešni i preduzimljivi ljudi. Ona je rezultat njihove svesnosti o sopstvenoj vrednosti, želje za nečim  –  odraz jačine svesti i veličine emocije koju poseduju. Aspekti ka Suncu su dominantniji…

U zavisnosti od toga da li nas kroz život vodi razum ili srce, bićemo više ili manje odlučni.

No, postoje periodi kada i emotivne osobe preuzmu inicijativu, donesu odluku i naprave preokret u svom životu. Šta ih može pokrenuti u tom pravcu? Dve stvari.

Protok vremena. Resurs na koji ne možemo da utičemo, koji ne možemo da kontrolišemo. Osećaj nemoći je glavni pokretač. Tada postajemo odlučniji. Niko od nas se ne miri sa činjenicom da nešto ne može da se uradi. Oni koji dozvole da ih vode drugi, obično nemaju odlučnosti za bilo kakvu promenu, emotivni su, pod pritiskom. Njihova odlučnost se meri potrebama drugih. No, kada se pokrenu  –  naprave čudo. Dominantni su aspekti ka Mesecu…

Osećaj gubitka. Niko nije dovoljno pripremljen na gubitak  –  bilo da je očekivan ili ne. Emotivne osobe se teško snalaze u tim trenucima.

Saturn je planeta koja simbolizuje i vreme i gubitke, između ostalog. Njegova pozicija opisuje sve ono što se dešava kasnije, ono što moramo da čekamo. Kada se nalazi u dobrom aspektu sa Merkurom ili vladarom trećeg polja, dobro je da se određene odluke donesu kasnije u životu  –  da se sačeka određeni povoljan period. U suprotnom, loš aspekt između ove dve planete traži od osobe da odmah uradi planirano, obzirom da joj strpljenje nije na listi osobina koje poseduje. U određenim godinama, Saturn se, kružeći nebom, povoljno postavi prema poziciji našeg Merkura ili svetla. Govori da je došlo vreme da se probudimo, odreagujemo i odlučimo.

Saturn je u znaku Jarca. Sve one stvari koje ste odlagali, niste imali snage ili volje da rešite  –  biće postavljene pred vas. Kao na tacni. Mudri Saturn je na svom terenu, ispravan i jak. Sve ono što simbolizuje kod osobe  –  dobija snagu da deluje. Konačno.

Astrološke konsultacije možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.