+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Svaki astrološki znak je sačinjen od određene vrste energije, esencije, kojom se razlikuje od ostalih. Naglašenost određenog elementa govori o vrsti energije koja preovladava kod osobe. U današnjoj zvaničnoj medicini, simptomi se potiskuju lekovima. Vremenom, dolazi do hroničnih bolesti. U tradicionalnoj medicini, simptomi su dobra stvar, reakcija su samog tela na nešto što nije u redu.Telo pokušava da ispravi to.  Kada imamo povišenu temperaturu –  popijemo vruć čaj da se još više preznojimo…

Klin se klinom izbija…

Vrste energija

Šesto polje u natalu opisuje bolesti kojima smo skloni. Ovo je polje bolesti – nasledne ili ne. U okviru osmog polja, prikazuje se rezultat lošeg ili nedovoljnog lečenja ako su polja povezana vladarima. Operacije. Dvanaesto polje opisuje bolnicu u kojoj boravimo tokom lečenja, psihosomatske bolesti. Ukoliko u ovim poljima nema planeta a vladari su dobro postavljeni – osoba neće imati većih zdravstvenih problema tokom života.

Energija vode je priroda želje. Rak, Škorpija i Ribe su vodeni znaci. Previše vode – ili zadržavanje vode u telu – rezultat je frustracije naše prirodne želje. Ne dozvoljavamo želji da se ispolji. Zadržavamo to u sebi. Osobe koje imaju dominaciju vodenih znakova, lako se razbole kada je hladno i vlažno vreme – bolest uvek nastupa kada se desi neravnoteža elemenata, previše onog koji je dominantan. Višak vode je potrebno izbaciti – ne treba ga sušiti, što čine lekovi…

Energija vatre je prisutna kod Ovnova, Lavova i Strelaca. Potrebno im je trošenje energije – vojnici, sportisti, avanturisti, radnici. Svi oni, ako se ne kreću i ne troše energiju – mogu se razboleti vrlo lako. Bolesti su nagle, praćene povišenom temperaturom, upalama. Previše vatre u telu – sagori ga.

Energija zemlje je najteža, hladna i suva, protivna životu. Prevelika količina materije guši sistem, usporava ga. Bez ove energije ne bismo mogli, hrana se mora zadržati u nama određeni period da bismo dobili hranljive materije…No, predugo zadržavanje – nije dobro. Lek je sve što je u simbolici Jupitera – aktivno i zrelo. Voće, npr.Humor, smeh…Bikovi, Device i Jarci poseduju ovu energiju.

Energija vazduha je spiritualne, duhovne prirode. Promenljiva. Blizanci, Vage i Vodolije moraju biti slobodni, njihova misao im može doneti isceljenje. Slabost koju mogu osetiti potiče od gustine krvi…Jačinu udova, ruku i nogu, moraju razvijati…

Dijeta je jedan od metoda koji je spor ali vrlo delotvoran. Rečeno je da se bolest javlja kada imamo nečega previše, kada nemamo balans. Unos hrane se uvek mora kontrolisati, bez obzira koja vrsta energije nama vlada – osećaj želje za određenom vrstom hrane, upravo objašnjava šta nam je potrebno….

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.