+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Redovi ispred prodavnica i banaka potpuno su bezbedni za sve učesnike, za razliku od šetnje na keju koja se nikako ne preporučuje. Stariji su tokom celog dana izloženi riziku od zaraze, sem u ranim jutarnjim časovima, kada je virus najmanje aktivan. Zamišljam ih kako navijaju satove da ih bude u 3 ujutro, traže zube, kišobrane, štapove i torbe, zabrinuti za reakciju komšijskog čuvarkuće dok prolaze – još uvek po mraku – pored njegove teritorije…Zamišljam one koji žive u zgradama i plaše se da koriste lift  – jer,  šta ako se zaglave i propuste vreme koje im je određeno za izlazak u kupovinu? Da li će stići da odu i do apoteke?

Zamišljam dete kome roditelj svako jutro nacrta na ruci novi virus, objašnjavajući da nije dovoljno pralo ruke prethodni dan, da je virus i dalje tu i da zato ne može da ide da se igra sa drugarima…

Istina je lekovita – pričali su nekad – ona oslobađa. Imam utisak da je dugo nismo čuli –  jer nismo slobodni, nemamo osećaj kontrole i jasnoće situacije u kojoj se nalazimo. Pominju slepe miševe koji se druže sa ljuskarima – što nije dozvoljeno – i da smo zato svi ugroženi…Pominju neke mreže koje se označavaju određenim slovom i brojevima, koje zrače tako što koriste nešto što izlazi iz svih nas i onda nam to vraćaju u drugačijem obliku…Pominju preko milion žrtava na celom svetu…Veliki milion.

Maltretman lekovite istine se nastavlja i pretnjama da više nikada ništa neće biti isto, da moramo da jedemo ali ne i da se družimo, šetamo i živimo na način na koji smo to radili do sada. Papirni novac je prljav, izvor zaraze, ali plastične kartice su savršeno bezbedne. Omogućite nam da imamo uvid u vašu finansijsku, zdravstvenu i porodičnu situaciju – sve ostalo je naša briga….Glad i siromaštvo ćemo rešavati kasnije, kada ovaj problem prođe…Nezaposlenost takođe. Sve će biti dobro, samo da ovo prođe…

Obzirom da privreda mora da radi, predstoji nam period preokreta, prevrata ili obrta – kako god – koji će se dešavati u svim državama na sličan ili isti način. Smanjiće se broj obolelih i umrlih a povećati broj izlečenih pacijenata. Građani će biti pohvaljeni što su se pridržavali mera, imunitet krda će biti u porastu.

Zaboraviće se redovi, čekanja, duple smene lekara i sestara, njihovo spavanje na stolicama ili podu. Zaboraviće se svađa sa komšijom koji neće da nosi masku i odjednom šeta tuđeg psa dva puta na dan.

Ono što će ostati je osećaj nemoći, nesigurnosti i beznađa zbog ogromne zavisnosti od nekoga ili nečega i vrlo mala kontrola nad sopstvenim životom. Ostaće gorak ukus pobede nad nevidljivim, osećaj da nam nisu rekli sve. Ostaće bačene maske i rukavice po ulicama. Napušteni kućni ljubimci. Slomljeni brakovi, porodice, prijateljstva.

“Dobro je svako zlo koje može da spoji ljude”, kažu. Da li će ova teška situacija spojiti ljude, učiniti da budu bolji?

Od 14 aprila, krenuće pozitivne vesti iz svih zemalja koje se nalaze u teškoj situaciji izazvanoj virusom, do 23 aprila će u svakoj od njih doći do pozitivnih pomaka i vesti da je virus pod kontrolom. One države koje su preduzele sve mere na vreme – pokrenuće svoju privredu do kraja meseca i biće im potrebni svi radnici…

Države koje nisu bile dobro organizovane i spremne za ovaj problem, od 23 aprila će krenuti sa pozitivnim vestima, smanjivati ili ublažavati mere koje su donete, otvoriće svoje granice do 11.maja….pokazuju astrološki aspekti….Do tada, ostanite kod kuće. Najbolja stvar koju možete da učinite svojim bližnjima je – da ih ne vidite…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.

author avatar
Astropitanjce21