+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Kada pokušamo da uradimo nešto prvi put, ne očekujemo mnogo jer nemamo dovoljno znanja i iskustva  –  nakon drugog neuspelog pokušaja, većina nas počinje da razmišlja o nečemu drugom. “Mogu ja to  –  samo neću i mrzi me”…  Ovo, naravno, nije istina.

Sve dotle dok nam se misli vraćaju na neuspele pokušaje, potrebno je da budemo uporni i održimo taj cilj. Neće to niko uraditi umesto nas. Samo smo izabrali pogrešno vreme ili precenili sebe.

Merkur i Saturn u aspektu

U astrološkom pogledu, položaj planete Merkur u aspektu prema Saturnu govori o strpljenju i upornosti  –  u povoljnim aspektima, saradnja ove dve planete će uvek rezultirati taktikom koja je potrebna da bi se završilo i ono u šta smo prvobitno sumnjali. U slučaju težih aspekata, kada je planeta zadužena za naše razmišljanje ugrožena u svom položaju, ne možemo biti ni istrajni ni spremni za bilo kakav izazov – tada radimo ono što nam se kaže, slušamo i gledamo druge koji odlučuju.

Šta se dalje dešava? Počinjemo da zavidimo drugima, da govorimo kako oni imaju više sreće od nas i slične gluposti. Ne želimo da priznamo da se nismo dovoljno potrudili da izaberemo. Isti ovaj aspekt koji nam donosi tu mrzovoljnost, zahteva od nas da radimo stvari za koje nije potrebno mnogo vremena, koje se mogu brzo završiti. To je jedna od mogućnosti da se prevaziđe ova teška konstelacija.

Mogu ja to  – samo neću. Ovo izgovaraju oni koji niti su probali niti bi mogli da urade to o čemu govore. Ovo izgovaraju oni koji, prvo i pre svega drugog  – govore – ne. Potrebno je da nauče da izbroje do deset pre nego što se izjasne ili da ćute. Da puste vreme da učini svoje…

Mogu ja to  – ali me mrzi. Ovde se radi o lenjim osobama, naravno, ali i o još jednoj vrsti  – onima koje nisu kritikovali kada nešto ne bi uradili  – vremenom, to je za njih postao model ponašanja. Od njih možete čuti ružne reči, ogovaranja i vrlo često  – laži.

Sve je ovo, dosada rečeno, u simbolici istog, lošeg aspekta između Merkura i Saturna. Razlika je samo  – u načinu na koji ga percipiramo…

Lenjost je, inače, svojstvena položaju Marsa u Biku, Vagi ili u lošim aspektima  –  da li smo lenji ili ne  – ne određuju ni Merkur ni Saturn…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.

author avatar
Astropitanjce21