+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Podznak ili ascedent u natalnoj karti određuje znak koji je u usponu u momentu rođenja. Planeta koja vlada znakom i njen položaj su prvi i najvažniji pokazatelj osobina ličnosti. Vreme rođenja je trenutak kada dete udahne vazduh – plač koji se čuje je reakcija na rad žljezde koja se sada probudila i preuzima funkciju disanja, krv više ne prelazi iz desne komore u levu nego žuri u u pluća po kiseonik. Stepen znaka u usponu opisuje taj prvi momenat života bilo koga od nas – način na koji smo došli na svet, glavnu karakteristiku ličnosti…

Tumačenje po znacima

Podznak Ovan imaju osobe koje su svojim roditeljima donele potpuno nove okolnosti svojim rođenjem – naravno da dolazak deteta sam po sebi čini veliku promenu u životima roditelja – ali ovde se radi o okruženju, uslovima života, mestu boravka. Položaj vladajućeg Marsa će objasniti detalje, no, rođeni sa ovim podznakom će uvek želeti da predvode, da bude po njihovom…Naglost i brzina kojom žele da deluju, odraz je vatrenosti ovog znaka.

Podznak Bik imaju osobe kojima je bilo vrlo udobno u majčinom telu, bile su gladne odmah po dolasku na svet…Zemljani znak Bik naglašava komformizam i udobnost kao važne u životu. U slučaju da je vladajuća Venera položena u znaku koji joj odgovara – rođeni neće promeniti svoje prioritete ni zbog koga. Glasno negodovanje bebe dok ne dobije ono što želi, pretvara se u ozbiljno vrednovanje svega što radi u kasnijem životu.

Podznak Blizanci ukazuje na mogućnost da je osoba na svet došla u društvu – veliki broj blizanaca se rodi u ovom znaku – da je majčin porođaj protekao uz razgovor lekara i osoblja ili da je počeo u hodniku, autu…Potreba za razgovorom će, dakle, biti izražena kod osobe. Teško je proceniti godine starosti jer osoba uvek izgleda mlađe, ali presudan je položaj Merkura…Nemiran i vazdušast, ovaj znak je uvek interesantan…

Podznak Rak upućuje na mirnu, osetljivu prirodu osobe – termin porođaja je teško utvrditi jer ove bebe teško napuštaju sigurnost majčinog stomaka…Imaju mnogo kose čim se rode…Ovaj znak opisuje vezanost za dom i porodicu, osim ako Mesec nema loše aspekte…Čitav život će to biti važno –  sve što budu preduzimali i planirali imaće svoj koren u porodici. U slučaju loših aspekata, porodica će biti i uzrok problemima.

Podznak Lav imaju osobe koje hodaju podignute glave, kreću se centralnom trakom u saobraćaju, često nezrele kao ličnosti. Dolazak na svet i rano detinjstvo protekli su tako što su bili u centru pažnje. Uvek će im biti potrebno dokazivanje sopstvenih vrednosti – položaj Sunca je važan. Lav je vatreni znak – inicijativa i snaga su pokretači. To su rođene vođe, organizatori, usamljeni igrači. Dajte mu na važnosti i možete postići sve…

Podznak Devica imaju deca dužnosti – poslušna, pomalo osetljiva, vredna. U vreme rođenja, problemi sa zaposlenjem ili rodbinski odnosi su bili aktuelni kod roditelja – to će biti i detetovi prioriteti…Kada bi roditelji znali koliko je važno biti smiren i racionalan u vreme dok se čeka dolazak novog bića na svet – mnogo toga bi bilo drugačije…Ovaj podznak upućuje na borbu za egzistenciju, analiziranje postupaka i jednostranost u gledištima…Marljivost je osobina koju treba negovati i ceniti kod osobe.

Podznak Vaga imaju ličnosti kojima je potrebna podrška, partner, saradnja. Bebe uvek žele da drže nekog za ruku, traže zagrljaj. Misle tuđom glavom. Veliki je uticaj roditelja, presudan. Položaj vladara je bitan jer je Vaga jedini predmet u horoskopu. Drugačija. Šta radimo sa predmetima? Mogu da stoje na polici a mogu da budu vrlo korisni svakodnevno…Tako je kroz čitav život – međuljudski odnosi, status i pozicija su razlog postojanja kod ovih osoba.

Podznak Škorpija je vrlo interesantan jer se ova deca rađaju u momentu kada neko od bližnjih odlazi…Vrlo često su likom ili imenom povezani sa tom osobom. Moguće su i kritične situacije u prvim trenucima života, nagle i čudne promene položaja bebe u majčinom stomaku. Hrabrost i regenerativnost prati ove osobe kroz život. Rizik. Kada odluče nešto, niko ih ne može odgovoriti od toga. Pitanje nasleđa, zdravlja i strahova, ostaju kao prioritet.

Podznak Strelac imaju osobe širokih shvatanja, optimisti, večiti putnici. Kao promenljiv, dupli znak, Strelac ima više interesovanja i talenata. Bebe budu dugačke, sa akcentom na kukovima. U vreme rođenja, određene su okolnosti koje će ih odvesti u drugu državu. Strani jezici se lako uče, druge kulture su im interesantne. Problem može biti megalomanija, nerazumevanje stvarnih potreba. Često žele više od onoga što mogu da ostvare. Znanje je vrlo važno.

Podznak Jarac ukazuje na snažne kosti, fotogeničnost i starmalost kod dece. Ozbiljnost. Dan rođenja je bio vrlo hladan, porođaj spor i težak. U životu koji sledi, karijera će biti u fokusu. Status. Položaj Saturna kao hronokratora, odrediće prioritet i period uspona. Hladnoća i proračunatost mogu od osobe napraviti vrlo uspešnu ličnost. U pitanju je visok cilj koji postavlja pred sebe – kada zauzme poziciju za koju se borila, ostaje na njoj zasluženo.

Podznak Vodolija imaju ličnosti koje su iznenadile majku svojim dolaskom na svet, u terminu koji nije zakazan od strane lekara – ili je porođaj bio carskim rezom. Taj neobičan, savremen ili neočekivan dolazak obeležiće čitav život. Ove osobe moraju da se razlikuju, često su ispred svog vremena, ekscentrične i posebne. Imaju čudnu frizuru, kvalitet kose. Sve što budu želele da ostvare, razlikovaće se od želja i sposobnosti vršnjaka. Nije im potrebno razumevanje drugih…

Podznak Ribe imaju bebe koje mnogo spavaju, kasnije prohodaju i progovore. Taj osećaj nesigurnosti prilikom prvog koraka, pratiće ih kroz život. Uloga žrtve, briga za druge, osećaj pripadnosti grupi može biti težnja ali i problematika. Posebna vrsta razmišljanja i pristupa bilo kojoj temi izdvaja ih od drugih. Dugo godina mogu u sebi čuvati osećaje koje ne dele ni sa kim iz razloga neprilagođenosti vremenu u kom žive. Sa njima treba pažljivo postupati, dati im vremena za sve….Važan je duhovni razvoj.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.