+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Planovi, postavljeni ciljevi i želje čine od nas osobe kojima je pogled uperen iznad današnjice. Kada osetimo umor, prirodni tas na vagi se pomeri ka uspomenama, sećanju, nekom lepšem vremenu…Pogled nam je, tada, uperen ka prošlosti. Želimo da stavimo u ram neko vreme, događaj, osećaj. Želimo da mu kažemo da nismo znali koliko je važan. Nismo ga videli. Najteže je pogled usmeriti ravno ispred sebe, gledati i živeti DANAS.

U ramove stavljamo fotke na kojima smo sa najboljom frizurom, nameštene osmehe, poznate destinacije. Da li je u ramu zaljubljeni pogled našeg partnera? Da, naravno. Zato smo ga i uramili. Da ne može da nestane.

Nakon dobijenog otkaza – ne pravimo selfi. Prirodni tas na vagi se opet pomera – počinjemo da cenimo sebe, svoje vrednosti. Okrećemo se novom poslu, pravimo preokret – žalimo što se otkaz nije desio ranije. Kada je sve zapravo počelo? Nismo sigurni. Nije u ramu. Nestalo je.

Merkur

Planeta Merkur je simbol misli, našeg načina razmišljanja, pokreta koji pravimo, zapisa. Mesec prezentuje te misli, reči. Otkriva nas drugima. Imati ove dve planete u dobrom aspektu donosi omiljenost, daje osobi mogućnost da je bliska sa sobom i drugima. Donosi još nešto: komentare da je osoba – dobra. Potom onu izreku: “Dobar i lud su braća”.

Izreku je smislio neko sa lošim aspektom između ove dve planete. Slični njemu su nastavili da ponavljaju tu neistinu…

Ono što ne možemo da stavimo u ram su zagrljaj ili suza. Dugo zakopana u nama reč, kojom su nas povredili. Miris majčinog kolača.

Šta možemo?

Možemo da fotkamo kolač koji nam je majka spremila u svojoj osamdesetoj godini, uramimo ga. Izmamiće suzu, sećanje. Podsetiti nas da smo bili uz nju, pomogli, brinuli. Učinili sve. Mir koji bi osetili nakon toga – vredniji je od bilo kakve uspomene u skupocenom ramu.

Možemo da fotkamo – sebe kada smo umorni, bez šminke i čupavi, jer to je ono što je – DANAS. Sada. Jedino što zaista živimo….

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.