+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Misterija, reč koja navodno potiče iz grčkog jezika – mistikos ( videti zatvorenih očiju) – u današnjici predstavlja nešto nedokučivo ili neobjašnjivo. Žene poseduju energiju koja je vođena emocijom, kompleksan um u obliku vage sa prirodno ugrađenim tasom. Žene su misterija samo onima koji ne žele da ih upoznaju, onima koji ne prihvataju njihovu ličnost.

Uspeh žene u današnjem svetu moćnih muškaraca, podseća na Sizifa i kamen – one su uporne, jake i sposobne ali manje plaćene. Pravo glasa su dobile tek u nedavnoj, bliskoj prošlosti. Njihovo mesto je u kući, u kuhinji, sa decom. Muškarci su oni koji vode bitke, imaju igračke u rukama ili džepu, mnogo konjskih snaga u garaži.

Gde se izgubio kult majke ili žene iz starih civilizacija?

Mislim da je greška u stalnom potenciranju jednakosti, jednakim pravima. Kao kad od drveta –  ne vidimo šumu. Nikako da se stvari nazovu pravim imenom.

Žene i muškarci – nisu isto i nikada neće biti. Potrebno je samo priznati njihovu pravu vrednost. Postignuće. Uspeh. Poraz. Nesposobnost. Važnost.

Potenciranje jednakosti je zamka, pletena mreža oko najveće misterije – žene. U mreži su i majke, ljubavnice, devojke. Svaka od njih ima unapred napisan zadatak, naučen napamet. Kada se pojavi neka Jovanka O.  Mileva M. ili Milunka S. i pokida mrežu – vrlo brzo je savladaju i vrate u istu. Zato što nisu isto – one i oni…

Žene su najveća misterija – same sebi. Nakon dugog i napornog dana, gledajući se u ogledalu, pomisle šta su sve uradile i šta ih sutra čeka. Snagu im daju oni koji ih podržavaju, razumeju i cene. Zbog njih podižu glas, bore se i ne posustaju. Takve žene znaju da ne postoji jednakost. Žensku snagu nijedan muškarac ne može da ima isto kao što nijedna žena ne može da ima mušku snagu. Nisu isto, niti treba da budu.

Možda je u ženskom pogledu najveća tajna? Pogled je odraz misli –  onog ženskog, kompleksnog uma. Podignite glave i gledajte, žene, gledajte otvorenih očiju, uvek recite šta imate i ne dajte da vas izjednačuju sa suprotnim polom, jer – niste isto, niti treba da budete.

Mistikos, i srećan vam – život…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.

author avatar
Astropitanjce21