+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Koliko ste puta čuli da se neka osoba interesuje koliko će znanja steći u životu? Koje veštine će savladati? Vrlo retko se mogu čuti ta pitanja. Znanje se ne postavlja kao cilj u onoj meri u kojoj bi bilo potrebno – ono je marginalizovano. Važnija je diploma od veštine, važniji je status od odgovornosti. Bitna je zavist drugih…

Kako ćemo se postaviti prema učenju bilo čega u životu, zavisiće prvenstveno od naših sposobnosti, potom prioriteta i ciljeva. Sva znanja kojima nas uče u početku, vode ka osamostaljivanju – kada odrastemo, pomažu nam i rade umesto nas uz izgovor da ne umemo, da će oni to bolje…”Osamostalila nam se ćerka, plaćamo joj stan, uplatili smo i letovanje, mama joj nosi ručak…”

Kažu da čovek može mnogo toga da postigne ako ima volju, želju ili cilj. Svako od nas je vešt u nečemu, sklon određenoj vrsti zanimanja, interesovanja. Šta je sa znanjem?

Samopoštovanje

Osećaj da smo nešto postigli sopstvenim zalaganjem, može da se uporedi samo sa osećajem zadovoljstva što nismo bolesni ili nemoćni. Umor nakon višesatnog rada, čini nas raspoloženima, ukoliko smo primenili znanje. Ono je osnov da o sebi samima imamo dobro mišljenje

U astrologiji, znanje koje osoba poseduje, vidi se kroz saradnju planeta koje predstavljaju razum i učenje – Sunca i Merkura – sa planetama nauke i mudrosti – Jupitera i Saturna. U slučaju da ih imamo u dobrim aspektima, neće nam nedostajati želje za znanjima i učenjem. Teži aspekti upozoravaju na neke druge prioritete kod osobe.

Danas se pojam “kapital” poistovećuje sa novcem, imovinom. Merljivim vrednostima. Znanje se nikada nije moglo niti se može izmeriti. Prirodno je da jedna takva vrednost bude cilj. Da li je?

Kada nam je potrebno znanje lekara, da li ćemo otići kod onog za koga kažu da nije dobar u određivanju dijagnoze? Ne. Zato što volimo sebe na prvom mestu, takve – kakvi smo, i to je sasvim u redu. Kako nazivamo misao ili osećaj koji nas je naterao da se raspitamo o tom lekaru? Znanje o važnosti kvalitetnog lečenja. Negde smo to pročitali, čuli, naučili. Znamo.

Kako reaguje lekar koji – ZNA – na naš kompliment da je najbolji u svom poslu? Odgovara da samo radi svoj posao. Potom nam ispostavi račun – simbol današnjih vrednosti. Pogled na iznos jednak našem mesečnom primanju, može nas, na trenutak, učiniti slabim i manje vrednim – ali samo na trenutak…Upozorio nas je na moguću komplikaciju sa nogom, ako ne budemo vodili računa…Nismo slušali……Ili nismo – znali?…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.