+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Arapska tačka profesije

Arapska tačka profesije se računa isto kao Fortuna, ali se projektuje od MC-a, vrha desetog polja : MC+Mesec-Sunce.

Pozicija i tumačenje

Pozicija tačke, njen vladar i aspekti, opisuju određene specifičnosti vezane za profesiju kojom će se osoba baviti. Znak u okviru kog se nalazi ova tačka, simbolizuje sam rad –  način delovanja. Pozicija planete će jasnije definisati vrstu posla:

Ukoliko je ova tačka položena u Ovnu, planeta Mars će definisati način rada – u ovom slučaju bismo imali mogućnost fizičkog rada, određenog napora koji je potrebno uložiti ali znak u kom se nalazi planeta Mars, kao i polje koje na vrhu ima znak Ovna – daće nam jasniju sliku. Položaj Marsa, kao vladara ove tačke, u Ovnu ili u prvom polju, pruža mogućnost profesije koja se obavlja u uniformi, govori o rukovanje oružjem…No, samo jedan dobar aspekt sa planetom Venerom ili Mesecom – donosi zaposlenje u mesari (npr.) gde je upotreba sekire ili noža obavezan alat…Isto tako, položaj Marsa u znaku Ribe – može ukazivati na lekarsku profesiju ali i na vrsnog vajara…

Znak na vrhu desetog polja, njegov vladar i aspekti se uvek moraju uzeti u razmatranje i pre izrade ove tačke. Ona je tu da nam dodatno opiše okolnosti u vezi profesije….

Uz ovu tačku, možemo izračunati još jednu koja je, na ovim našim prostorima, prilično aktivna… Tačka otpuštanja. Saturn+Jupiter-Sunce.

U horarnoj astrologiji, ova tačka ukazuje na to da li ćemo i kako ostati bez posla…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.