+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Eklipse ili smanjenje svetlosti Sunca ili Meseca, narod sa ovih prostora naziva pomračenjima – izraz koji jasno opisuje ono što vide svojim očima. Jačina svetlosti  je smanjena jer se nalazi u senci druge planete. Postoji šest tipova Sunčevih  i tri tipa Mesečevih eklipsi. Svakako spadaju u fenomene, moćne događaje na nebu koje su ljudi, kroz vekove, povezivali sa važnim događajima u njihovom okruženju…..

Znamo da bez Sunčeve svetlosti i energije ne bi bilo života na Zemlji, razumljiv je strah onoga ko obrađuje zemlju, uzgaja hranu. U XIV veku je Sunčev disk bio nevidljiv mesecima usled ogromnih količina pepela koji je prekrio nebo nakon erupcije vulkana u Indoneziji. Veliki deo naše planete je tada pogodila glad. U Rumuniji su nađeni debeli slojevi tog istog pepela…Slični događaji su se  dešavali i ranije, zabeleženi  crtežima i slikama u pećinama…

Sunce je simbol vladara u astrologiji, onoga ko ima vlast ili moć u rukama. Zamislimo nekog takvog kako posmatra reakciju ljudi tokom pomračenja, njihov strah, molitve…

Pomračenja

Pomračenja Meseca više deluju na psihu – noćna planeta utiče na san, izaziva turobne misli, žalost, depresiju…

U našim horoskopima, važna su mesta na koja padnu pomračenja, da li su u blizini neke planete ili ugla:

  • Na mestu Sunca, donose preokret u vezi položaja, oca, statusa,oka…
  • Na mestu Meseca donose preokret u vezi majke, žene, zdravlja…

Na mestu ascedenta donose slabost telu, promene u stavovima ili ciljevima…Ovaj tranzit se odnosi na period od nekoliko meseci, u zavisnosti od trajanja eklipse u sekundama. U slučaju da se sve dešava u blizini ascedenta i u godišnjem horoskopu – tada je potrebno obratiti pažnju, ukazati na period promena koji sledi.

Amerika je u podznaku Strelac, svedoci smo nereda i protesta izazvanih pozicijom Marsa u Ribama, gde se sa sigurnošću može reći da je sve počelo tajnim planom….Određeni pomak će se desiti 5. juna, kada postojeću situaciju mogu zakomplikovati neke ishitrene odluke. Tokom celog meseca se mogu očekivati tenzije i kada se 21. juna na početnom stepenu znaka Rak desi anularna solarna eklipsa – u ovoj državi ništa neće biti kao pre…Nakon 28. juna, Mars prelazi u znak Ovan, i tada se može očekivati prava, ispravna, jaka reakcija vojske, policije. Oni će raditi u interesu naroda, što sada nije slučaj.

Pomračenja ne moraju biti negativna, zavisi kako su aspektovana i na kom mestu se nalaze. Sigurno je da donose preokret.

Na polju karijere, u blizini MC-a, onome ko se već nalazi na visokoj poziciji – mogu doneti pad ili slom – ali ako je sve dobro aspektovano, nova pozicija će omogućiti drugi vid uticaja, nove prilike…U slučaju loših aspekata – sasvim suprotno.

Oni koji nisu na položaju, nemaju ambicija i žive običan, prosečan život – sa pomračenjem na MC-u mogu se suočiti sa gubitkom roditelja, otkazom ili bolešću…

Astrološke konsultacije možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.

author avatar
Astropitanjce21