+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Solarni povratak

astropitanjce logoJedan od metoda predikcije natalnog horoskopa je i solarni povratak – kao što samo ime kaže, povratak planete Sunce na onaj stepen i minut u okviru istog sazvežđa u kom se nalazilo u momentu rođenja osobe. Svake godine, na dan kada smo se rodili, proslavljamo taj dan i dodajemo još jednu godinu našem životu – tako se i planeta Sunce jednom u toku svake godine nađe na istom stepenu i minutu kruga kao i na dan našeg rođenja, ali sve ostale planete su zauzele sasvim druge položaje, u odnosu na natalne.

Tumačenje solarnog horoskopa

Poređenjem karte izračunate za Sunčev povratak u nekoj određenoj godini sa natalnom kartom rođenja, mogu se prediktovati događaji koji predstoje u okviru vremenskog perioda koji varira, ali okvirno se poklapa sa jednom godinom u životu osobe. Solarni povratak je samo jedan od metoda koji se koristi za predikcije, postoje još i progresije , direkcije, lunacije, solarni luk….

Pored planete Sunce čiji položaj znamo jer se poklapa sa natalnim položajem,  ostale planete zauzimaju nove pozicije i prave određene aspekte sa natalnim položajima planeta i polja. Poređenje te dve karte neba, govori o prioritetima kod osobe u toku godine koja se posmatra ali i o dešavanjima koji predstoje. U okviru nove karte, ascedent nije uvek u onom znaku u kom je bio na rođenju, i to je veoma važan pokazatelj i smernica koja određuje samu osobu tokom tog perioda.Vladar ascedenta i prvo polje nove karte, dodaju se natalnom značenju polja – njihovo zajedničko delovanje je odrednica prioriteta.

Kada se prvo polje solarnog povratka poklopi sa prvim poljem natalne karte, to govori o veoma važnoj godini u životu osobe, ali, ona ne mora biti bogata novim događajima, preokretima ili velikim promenama – naprotiv, može se desiti da je provedete vrlo mirno i bez ikakvih velikih ili novih problema. O čemu se radi?

Aspekti su ono što čini priliku za dešavanja, oni proizvode akciju koju osoba sprovodi – u slučaju da u određenoj godini planete solarnog povratka budu tako postavljene da ne aktiviraju bitne stvari, ništa novo se neće desiti i pred vama je dosadna godina. Kako će onda ona biti važna u našim životima, jer to poklapanje istog znaka na ascedentu se ne dešava često?

Ta godina će vas odrediti na drugi način – ne toliko događajima koliko promenom u vašem načinu razmišljanja, delovanja – vreme koje budete provodili u okviru rutine svakodnevnice, taj nedostatak dešavanja nečeg novog, svežeg, drugačijeg – upravo to će vas navesti da u narednoj godini pokrenete stvari, da ne dočekate još jednu ovakvu, dosadnu godinu…To je razlog što je Solarni povratak sa istim znakom u usponu kao u natalu – veoma važan u životu osobe.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  ili mail  astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.