+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

O,pa to je lako – onaj ko laže ima kriv nos, spušta pogled ili gleda u stranu, brzo govori… Nekada se zbog nečije laži postidimo, pocrvenimo – nekada smo ponosni..  Laž ume da bude i konstruktivna – ako je u svrhu dobrog. Kako uvideti razliku?  Da li osoba laže iz navike ili egoizma, opsesije?

Pozicija Merkura

Znamo da jaka pozicija Merkura govori o prirodnoj inteligenciji – njegov položaj u znaku Blizanaca je jak, tu se nalazi u svom sedištu ali ova pozicija donosi i mogućnost za one laži iz – navike, zadovoljstva radi – u slučaju da ima teže aspekte sa Marsom i Neptunom –  ili za vrlo spretne laži, ako ima lepe aspekte između Venere i Neptuna….

Osobe koje imaju Merkur u Ribama, loše aspektovan, vrlo često osećaju potrebu da slažu radi odbrane sopstvenih loših poteza ili slabosti…no… postoje ipak i one opasne laži kojima se neko može diskreditovati, laži koje nanose nemerljivu štetu jer – prva informacija je najvažnija.  To su laži iz histerije, nekog vida  pogrešne procene ili pogrešnih zaključaka koje osoba ima, i koje, uz dodatak sopstvenog ega, zavisti, pohlepe i sl. – mogu biti vrlo ozbiljne.

Ovaj oblik laži se u  astrološkom izrazu vidi kroz odnos Meseca i Merkura, Meseca i Jupitera i  Merkura i Jupitera, gde bi opozicija ovih planeta govorila o ozbiljnoj potrebi osobe da laže, a ako bi i dispozitori potvrdili ili nastavili priču u istom pravcu – tada pred sobom imamo osobu kojoj je laž deo svakodnevnice, osobu kojoj je istina toliko sumorna da – ne želi da je izgovara….

U slučaju laganja usled veličanja sopstvenog ega – tada je planeta Saturn u lošem aspektu sa Merkurom ili Suncem – ali, u ovakvim slučajevima, Sunce mora biti izuzetno slabo jer osobe kojima dominira jako Sunce ili jak Mars – nikada ne lažu.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.