+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Odlazak kod lekara kada imamo simptome nekog novog stanja u kom se nalazimo, podrazumeva pregled od strane medicinskog osoblja koje se za to školovalo godinama, propisivanje lekova radi suzbijanja simptoma, kontrolni pregled svega učinjenog i  –  ponovo smo zdravi. Astrološka analiza simptoma, malo je drugačija.

Neravnoteža u organizmu

Naše telo određenim reakcijama, promenama, ukazuje na postojanje neravnoteže u organizmu. Obzirom da mnogo toga zavisi od hrane koju uzimamo, dijeta je odličan lek. Poremećaji od kojih patimo su oni koji uvećavaju naš prirodni temperament kao i oni sastavljeni od elementa koji ne posedujemo. U odeljku o planetama, pročitajte o elementima i esenciji planeta, njihovoj prirodi.

Medicinska astrologija pročava uzroke određenog stanja u kom se nalazi telo osobe, analizirajući osnovnu prirodu planete koja je signifikator, njen položaj i aspekte. Pogled na uravnoteženost temperamenta, daće nagoveštaj od čega će osoba bolovati tokom života, opštu sliku stanja. Šesto polje natala, govori o svemu tome. U horarnoj astrologiji, ona planeta koja ugrožava osobu  –  biće pokazatelj, iako nije vladar šestog polja.

Saturn predstavlja temperament koji je hladan i suv, melanholičan. Suprotan životnoj toplini i vlažnosti. Prevelika količina materije. On je pokazatelj hroničnih bolesti, nastalih usled sporosti sistema koji je ugušen, usporen.

Suprotno zadržavanju, Mesec se vezuje za izbacivanje tečnosti, flegmatična priroda, hladna i vlažna. Previše ovog temperamenta, dovodi do zadržavanja vode u organizmu. Bolesti svojstvene ovom temperamentu vezuju se za prirodu naše želje, frustraciju. Zamislimo vlažan i kišovit dan, on kod ovih osoba izaziva višak tečnosti, prehlade se, odu kod lekara koji im prepiše lek koji suši tu vlagu  –  misle da su izlečeni a vlaga je ostala u njima. Bolje je preznojati se  –  kako su nas bake učile…

Oba principa, zadržavanje i izbacivanje štetnih materija iz tela, kada su u ravnoteži, osoba je zdrava.

Koleričan, topao i suv temperament, potreban je da ne bismo bili slabi. Sunce simbolizuje toplotu, energiju, život. Već je rečeno u ranijim tekstovima  – ako je ono dobro postavljeno, osoba ima energije i istrajnosti. Njegova loša postavka, ako je signifikator bolesti, ozbiljan je problem. Mars opisuje na koji način trošimo energiju, da li je blokirana. Sportista npr.mora biti aktivan svakodnevno. Jupiter, topao i vlažan, simbolizuje krv. Višak krvi u srcu  –  infarkt. Višak krvi u glavi  – moždani udar…

Vazdušni znaci ukazuju na singvinističku prirodu, imaju vezu sa nervnim problemima. Uzroci su vrlo različiti i veoma kompleksni, naročito u današnje vreme, kada mnogo toga što postoji i utiče na nas nije prirodno…Depresivni ste ?  Možda bi trebalo videti sa kim i u kakvom okruženju živite  – ko je osoba koja je uzrok depresiji….

Naravno da određena neravnoteža postoji kod svakog od nas, više ili manje, važno je razumeti je i ponašati se u skladu sa njom. Medicina nekada i sada  –  u mnogo čemu se razlikuju. Astrologija, nekada i sada –  uvek govori o istom.  O uzroku.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.

author avatar
Astropitanjce21