+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Neptun u natalu

Astropitanjce logoJedna od transcendentalnih planeta je i Neptun. Otkriven je 1846 godine. Neptunova pozicija u natalu se proučava u sadejstvu sa ostalim planetama, gde su konjukcije ili položaj na uglu horoskopa od veće važnosti. Spada u generacijske planete zbog svog sporog kretanja, drugim rečima – obeležava duži vremenski period.  Svima rođenim u intervalu februar 2012 – april 2025 – Neptun se nalazi u sazvežđu Ribe, znaku kojim vlada. U jednom znaku boravi od 12-15 godina.

Položaj i značenje

Zbog njegove udaljenosti i sporog kretanja, položaj u natalu se posmatra kroz aspekte i polja u kojima se nalazi. Ukazuje na obmane, prevare, tajne, duševni nemir – uglavnom sve nepovoljne stvari – pa tako i uživanje droge i opijata koji su sve prisutniji u današnjici. Planeta je najjača u okviru znaka kojim vlada. Neptun u znaku Ribe generacijama koje ga imaju, donosi obilje mogućnosti za pristup svim vrstama opijata – svedoci smo legalizovanja i slobodne prodaje nekih …

Farmacija pod ovakvim Neptunom je u porastu, proizvode se lekovi za sve i svašta, uskoro ćemo jutra počinjati sa nekom tabletom, umesto hrane, čini mi se. Šminka i kozmetika su sve zastupljenije – na mladu kožu se nanose slojevi pudera, raznih krema. Devojke, stoga ,vrlo rano počinju da imaju problema sa njom, jer su, slušajući promotere trendova, onemogućile koži da diše. Naša koža je u simbolici znaka Vage – vazdušnom znaku – stoga, preduslov za njen lep izgled je čistoća i svež vazduh.

No, položaj Neptuna u prvom polju, simboliše osobu kojoj je vrlo teško pomoći ili objasniti nešto – ona je nesigurna i promenljiva, osetljiva, stoga sklona skrivanju svojih osobina, lažljiva, nosi bradu ili naočare, kape. Često se dešava da ima i probleme sa alkoholom ili drogama. U slučaju dobre postavke, sklonost ili redak talenat u umetnosti su vrlo mogući. Prolazeći kroz drugo polje, ova planeta upozorava da ne umete da raspolažete sa novcem racionalno, osim ako se zarada ostvaruje u njegovoj simbolici – prodajom nafte, hemijskih sredstava, lekova,alkohola…

U trećem polju, već u toku osnovne škole donosi priliku za druženje sa sumnjivim osobama, želju za probanjem opijata, opasnost u saobraćaju. U okviru četvrtog polja ga imaju osobe koje ne znaju svoje poreklo dovoljno dobro, oni koji su usvojeni, oni koji gube roditelja ili od njega primaju loš i nejasan uticaj – mogu biti prevareni i obmanuti. Neptun u petom polju ukazuje na mogućnost da imate vanbračno dete, probleme sa nasledstvom…

U šestom, u pogledu zdravlja, nije dobar pokazatelj, jer donosi mogućnost pogrešne dijagnoze, loše procene lekara…Govori o slaboj energiji.

Gde god da se nalazi, ukazuje na nepovoljnost, gubitak i neku vrstu patnje. U okviru Ribe gde se trenutno nalazi, sve religije dobijaju na važnosti, svi se svojim vernicima obraćaju na način da je religija prioritet, odrednica i ideja vodilja .U svetu se svakog dana počinju novi ratovi i agresija na neku državu, niko se više ne trudi da razgovorom reši nesporazume – ili sostvene prohteve?  Pod okriljem vere i objekata u okviru kojih ona pronađe put do nečije duše, religije i politika su postale neraskidivo vezane – imaju zajednički cilj.  Kako se to desilo?

Planeta koja simbolizuje politiku, između ostalih pojmova je – upravo Neptun.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293  mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.