+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Čovek je zahvaljujući druženju, saradnji i komunikaciji sa sebi sličnima opstao kroz vekove. Usamljenost nije u ljudskoj prirodi, postoji samo kao odrednica određenih oblasti ili htenja koja se povremeno mogu pojaviti kao potreba svakoga od nas ali komunikacija je nešto bez čega ne bismo mogli živeti. Današnjica donosi mnoštvo nametnutih vrednosti, obaveza i zahteva koje se kose sa stvarnom ljudskom potrebom, rezultirajući odvajanjem čoveka od onoga od čega ne može biti odvojen – sopstvenog bića.

Usamljenost se oseća i kada se nalazimo u grupi, nečijem društvu, zajednici bilo kog tipa. Čovek se stalno preispituje i podsvesno proverava da li je nešto dobro rekao, uradio, obukao…Da li će to odgovarati nekim normama koje lebde u vazduhu, propisane nekom nevidljivom rukom…

Pozicija Saturna

Saturn je planeta koja simbolizuje usamljenost, stege, uvenulost –  uzdah koji nam se otme kada je teško i kada ne znamo na koju bismo stranu…Njegova pozicija i sektor kojim vlada, ukazuju na razlog naše usamljenosti. Svaki dobar aspekt koji prima – izlaz je iz ovog mračnog tunela…

Položaj Saturna u prvom polju ukazuje na potrebu osobe da kroz život ide oprezno, odgovorno i samostalno, na svoj način. Ukoliko je i vladar ovog polja, Saturn bez pogovora opisuje samoću kao želju i izbor. Ukoliko ima loše aspekte, osoba neće biti srećna ovim svojim izborom, vremenom će se sve više povlačiti u sebe. Dobri aspekti govore o zadovoljstvu koje se ostvaruje željenim izborom načina života koji podrazumeva odvojenost, usamljenost, asketizam. Prvo polje, kao i uvek, govori o prioritetima kod osobe – u ovom slučaju, to je ona sama.

U drugom polju, Saturn ukazuje na štednju ili siromaštvo. Polje kojim vlada objasniće šta je u pitanju – možda je osoba usamljena jer samo misli na vrednosti, ne ume da uživa u životu, okupirana je nemaštinom…Davanjem u dobrotvorne svrhe, neki fond ili crkvu, može se mnogo učiniti…U slučaju loših aspekata, siromaštvo bi se moglo desiti kasnije u životu, upravo onda kada ne možemo da stvaramo…Ovu poziciju imaju oni koji nisu uspeli da otkriju koje su to prave vrednosti u životu.

Treće polje i ova planeta govore da je osoba usamljena zbog svog načina razmišljanja, komuniciranja i shvatanja. Sve što treba da promeni – nalazi se u njenim mislima. Ukoliko se nalazi u dobrim aspektima, Saturn može opisati mudrost koja nalazi put samo do određenih osoba – sama osoba se može sasvim dobro osećati u svojoj koži…U lošem aspektu od Neptuna ili Merkura – usamljenost je rezultat nedovoljnog znanja, nesposobnosti osobe da se socijalizuje i sarađuje sa drugima, teškog detinjstva.

U polju doma, Saturnova pozicija je vrlo teška. Naši koreni, preci, roditelj – razlog su samoći. Ova pozicija se teško prevazilazi, naš dom je jedino mesto gde se možemo posvetiti sebi, odmoriti. Ukoliko ne oprostimo ili ne shvatimo dešavanja iz prošlosti na koja nemamo uticaj – ova planeta može doneti tužan i samotan kraj…Dobri aspekti mogu opisati način na koji se osoba brani od samoće, osobu koja joj u tome pomaže…

U okviru petog polja, Saturn daje nemogućnost ostvarenja ljubavne veze, potomstva, životnih radosti. Mora se ispuniti njegova simbolika – u kasnijim godinama, kroz vreme, možete sresti odgovarajuću osobu i postati roditelj. Samo na taj način. Do tada, idite u hladnom periodu godine na odmor, posećujte stare građevine, muzeje, planine…Tamo nećete biti usamljeni.

Saturn u šestom polju, donosi mogućnost problema sa zdravljem, hipohondriju, težak posao nakon kog nemate vremena za druženje i odmor…Teške odnose sa rodbinom, gubitak iste…Prihvatanjem odgovornosti na radnom mestu, učinićete sebi uslugu. Strah od bolesti se savlada upoznavanjem sa istom, rešenošću da se nadvlada. Nije važna dužina života – samo njegov kvalitet.

U polju partnerstva, ova planeta ukazuje na onu najtežu usamljenost – nemogućnost pronalaženja odgovarajuće osobe, gubitak bračnog partnera. Sačekajte sa brakom, ne žurite. Ne brinite se u vezi partnera, gledajte ljude oko sebe i slušajte ih. Mislite zajedno sa njima, razumite ih.

U osmom polju, ova planeta ukazuje na strah, nemogućnost naplate svog rada, apstinenciju. Usamljenost se želi u okviru oblasti kojom vlada Saturn, živi se po naznakama planeta sa kojima je u lošem aspektu…U određenim slučajevima, čekanje na sve ono čega je simbol – može biti vrlo delotvorno. Strpljenje je ključ.

U devetom polju, Saturn govori o usamljenosti koju osoba oseća kada ode daleko od kuće. Ukazuje na neku samostalnu odluku u vezi obrazovanja koja se mora doneti – nešto što nije svakodnevnica, uobičajeno…Studiranje u kasnijim godinama? Uspeh je siguran.

U desetom polju, usamljenost i izdvojenost su vezani za karijeru, govori ova planeta. Visok položaj je moguć – sami sedite u velikoj prostoriji. Od vas se očekuje zaključak, poslednja reč. Morate je doneti sami. Da li volite to? Objasniće aspekti. Dokazivanje roditelju koji ne želi da vas čuje…

Saturn u jedanaestom polju vas čini samim u grupi. Teškoće da se zadrže prijatelji mogu se prevazići pažljivim odabirom onih koji to zaslužuju da budu.

Kompleksi su razlog usamljenosti sa pozicijom Saturna u dvanaestom polju. Strahovi, fobije, nepoznavanje svog osnovog bića, nesigurnost. Polje iz kog dolazi ova planeta, objasniće prave razloge. Razgovor je ovim osobama najvažniji, upravo reč je ono što nedostaje, ono zbog čega se beži u usamljenost. Nečija reč. Prekor…

Astrološke konsultacije možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.

author avatar
Astropitanjce21