+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Kada se nekoliko planeta nalazi u konjukciji, u jednom ili dva znaka u okviru istog ili dva polja, formirana je konstelacija pod nazivom stelijum. Grupa planeta u istom polju sa malim međusobnim orbisom ili u potpunoj konjukciji – deluju na isti način kao da su dve planete u aspektu, s tim, da njihova brojnost ukazuje na naglašenost sektora, ističe određeno polje kao važno u životu osobe. Bitni su aspekti koje prima, položaj dispozitora. Obzirom da se planeta Merkur nikada ne udaljava od Sunca više od jednog znaka, česta je konjukcija između njih i položaj neke treće planete u njihovoj neposrednoj blizini – formiraće stelijum –  primera radi. Naravno, u stelijumu mogu da se nalaze bilo koje tri ili više planeta.

Simbolika snimljene serije

U horarnoj astrologiji, horoskopu trenutka, ova konstelacija naglašava brojnost aktera događaja, više mogućih problema u rešavanju neke situacije, gde se na prvom mestu posmatra snaga planete, njena postavka i mogućnost da deluje. Stelijum u znaku Ribe, npr., simbolizuje tajnost, skrivanje nečega, nemogućnost da osoba jasno vidi ili reši određenu situaciju – u slučaju da je planeta Merkur uključena, tada gubimo neki važan dokument ili ne možemo da ga dobijemo, od nas se traži nešto dodatno i sl .- ako je loše aspektovano – gde u simbolici svih relevantnih planeta tražimo izlaz. Ribe su simbol i bolnice, religije, umetnosti…

Umetnost je uvek odraz vremena u kom nastaje – u današnjici, ekranizacija i snimanje filmova deo su kulture – širom planete, pa i kod nas. U našoj Stradiji.

Stelijum u znaku Ribe ima trigon od svog dispozitora – Jupitera. Ne postoji bolja i povoljnija konstelacija za neki filmski projekat, veliko i obimno delo. Novca ima. Glumaca ima. Horarna astrologija ukazuje na drugu vrstu problema. Čega nema?  Nema pameti. Razumnih odluka. Merkur je u znaku Ribe – nema snagu, inteligenciju, mudrost. Njegov dispozitor je u Škorpiji – interesuje ga novac. On simbolizuje scenario, tekst – nijedan glumac ne može da menja reči koje moraju biti izgovorene. On je napet. Svađa se i raspravlja. Ćuti i uzme honorar. Od nečega se mora živeti.

Ovaj stelijum je loše aspektovan od strane Marsa. Šta simbolizuje Mars?  Silu. One koji naređuju. Koji rukovode. One koji daju novac i traže da bude po njihovom. Sve. Čak i istorijski događaji. Gledaoci, narod, publika – šta oni misle?

Mesec simbolizuje narod, gledanost. Brzo se kreće. Dva i po dana u znaku, i ode u drugi znak, drugo interesovanje. Dva dana se priča o nekoj ekranizaciji i to je to. Donese se zaključak pre tačke – pa to smo mi, ništa ne znamo da uradimo… Ko smo to “mi”? Ko smo?

Oni koji nemaju istoriju  – ne postoje, sve dok je ne steknu. Oni koji je imaju, moraju je čuvati, zapisivati i ekranizovati, da je ne bi izgubili – da ne bi prestali da postoje. Oni koji su je imali – pa izgubili – sada mogu zapisivati i ekranizovati bilo čiju, svejedno je. Potpuno svejedno. Ne moraju više da znaju ko su. Mogu da budu šta god neko poželi, ili odobri – da oni budu….

Astrloške konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com.

author avatar
Astropitanjce21