+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Trigon i sekstil u astrologiji

Astrološki aspekti trigona i sekstila spadaju u pozitivne ili dobre – događaji teku glatko ili lako pod ovim uplivom. Trigon među beneficima je veoma dobar iz razloga što su planete koje inače simbolizuju emociju, lepe stvari, plemenitost itd – povezane i dobrim aspektom međusobom – stoga je njihovo dejstvo naglašeno. Trigon između Venere i Jupitera, npr. ili Meseca i Venere – može da pomogne osobi u realizaciji ili rešavanju situacija vezanih za polja kojim vladaju ove planete – pokazuje gde lagodno i jednostavno može očekivati uspeh.

Tumačenje aspekata

Uvek i u svemu je važno imati meru, ali osobe sa aspektom trigona između Venere i Jupitera – koji je jedan od najlepših aspekata – mogu postati lenje ili  inertne usled nemogućnosti da imaju pravi problem…Ovaj aspekt govori o mnogim životnim zadovoljstvima, lepim dešavanjima ili sreći…

Trigon između malefika, Marsa ili Saturna, Plutona, mnogo je kompleksniji. U osnovi tumačenja, uvek je snaga same planete bitna – ove planete usled sopstvene slabosti čine stvari još težim. Trigon ne može mnogo da ublaži problem, naprotiv, sve ono loše što simbolizuju –  može ići suviše glatko…

U slučaju jakih planeta, možemo govoriti o ovom aspektu kao dobrom – uvek se može pronaći izlaz, kroz vreme, rad i trud.

Sekstil je slabiji aspekt od trigona, vrlo prijateljski i skladan. Svakako je dobro imati ga, naročito između planeta koje nam ukazuju na probleme. U okviru progresiranih horoskopa – budućih dešavanja – ovaj aspekt  dobija na značaju.

Venera u Ovnu i Mars u Vodoliji se nalaze u aspektu sekstila npr. – u natalu ženske osobe, prikazuju muškobanjastu, kratko ošišanu devojku koja voli druženje putem interneta gde će i pronaći osobu koja će joj odgovarati, sa kojom će biti u slobodnoj vezi. Tačka. Da su ove planete u aspektu kvadrata – nikada ova veza ne bi bila zaista uspešna, niti bi tekla glatko…Naravno, za sva dalja tumačenja potrebno je pogledati poziciju dispozitora planete Mars.

Svakako je dobro kada osoba ima ove lepe aspekte u svom natalu – oni nam pomažu kada se nalazimo na raskrsnici životnih puteva. Čine nas jačim ili uspešnijim jer tada pomislimo  da smo iznad onoga što nam piše u zvezdama…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.