+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Jednog hladnog i sunčanog  dana, čekajući u vozilu da se pojavi zeleni čovek na semaforu, pogled mi se zaustavio na mladoj ženi koja je stajala na autobuskom stajalištu. Sa njom je bilo troje dece – jedno je sedelo u kolicima, drugo je stajalo i pridržavalo se za ista a treće je nosila u naručju. Deca nisu plakala, trčkarala okolo ili na bilo koji drugi način skretala pažnju na sebe. Ona je stajala mirno, glave okrenute u levu stranu, u pravcu dolazećeg autobusa . Nastavila sam kretanje ka drugom delu grada.

Nakon nekih dvadesetak minuta, u povratku, ugledala sam ih kako izlaze iz autobusa i kreću ka prvoj klupi u parku. Dok je trajalo odbrojavanje preostalih crvenih sekundi do slobodnog prolaza –  posmatrala sam ih.

Dečak je trčkarao. Devojčica iz kolica je, nesigurnim koracima, išla ka njemu, beba je dobijala svoju porciju iz flašice. Majka, elegantna i smirena, savršeno našminkana, pratila je pogledom svo troje.

Izašli su na vazduh. U najbliži park. Udaljen tri kilometra. Ona, njih troje i kolica.  Pristojni, odmereni. Savršeni.

Mesec u Raku

Odlazeći, pomislila sam na Mesec koji  je bio u sazvežđu Raka  tog dana.  U horarnoj astrologiji, trenutna pozicija Meseca opisuje osobu, između ostalog.  Mesec u Raku je savršena majka, to je najjača njegova pozicija – on simbolizuje jaku emociju, zdravu brigu –  bez preterivanja –  odmerenost i ekonomičnost u svemu…

Ljudi koji vode neki grad, u kome nema dovoljno parkova, šetališta i igrališta, ne mogu imati ovakav položaj Meseca. To je nemoguće. To nema veze ni sa novcem,  godinama, interesovanjima, prioritetima. To ima veze sa dušom. Mesec u Raku je duša – čista i neiskvarena.

“Gradovodioci” nemaju takav Mesec. Zato nemamo parkove.

Imamo ovakve majke. Idu autobusom u park, sa troje dece i kolicima.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.