+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Stelijum

U okviru kuće, u jednom ili dva znaka, mogu se naći grupe planeta – imaju različitu deklinaciju ali gledajući natal kao crtež na papiru, one se nalaze vrlo blizu jedna drugoj, ili su na istom stepenu. Deluje kao neka “gužva”u tom  sektoru – ta konstelacija se naziva stelijum. Može se nalaziti u bilo kom delu horoskopa i biti sastavljena od tri ili više planeta – naglašavajući određeno polje.

Tumačenje stelijuma u natalu

Stelijum karakteriše više dešavanja iz simbolike kuće u kojoj se nalazi, planete govore da li su ona pozitivna ili ne, dok polja kojim vladaju ukazuju na oblasti ili osobe koje ih prave. Hronološki se gleda prva planeta, potom druga i tako redom. Direkcijama se potvrđuju događaji, kao i u svemu drugom, ali kod ove  konstelacije, grupa planeta naglašava više situacija u nekom vremenskom periodu –  ili čak u istom danu, ako je više planeta na istom stepenu.

Naglašenost je na simbolici planete, potom u aspektima koje pravi, dispozitoru. U prvom polju, stelijum ukazuje na mogućnost usmerenosti osobe na sebe i svoje potrebe, na ugroženost glave ako su polja vezana za zdravlje uključena u konstelaciju, na razvoj potreba osobe hronološki, kroz godine – šta je ono što je prvo bilo prioritet, šta se posle dešava…Da li su u stelijumu lične planete, ili one generacijske –  jednako je važno, kao i polja kojim vladaju.

Nekada se može desiti da se 7,8 planeta nalazi u stelijumu, u okviru istog polja.  U tom slučaju, imamo pred sobom posebnu priču,veliku neravnotežu u natalu, jaku usmerenost osobe na određenu stvar u životu ili određenu okolnost, gde sigurno postoje elementi nemoći ili sprečenosti osobe da stvari drže pod nekom kontrolom. U zavisnosti od polja, ovo je manje – više problematična i specifična sudbina.

U slučaju da stelijum ne prima teške aspekte, tada možemo govoriti o više povezanih događaja u životu osobe, koji kao da proističu jedan iz drugog.  U okviru iste godine, može se desiti da se preselite, počnete da radite i da upoznate nekog ko će vam postati važan – npr.  Dakle, nekoliko bitnih novih  događaja koji menjaju neku dosadašnju situaciju, na bolje ili na gore…

Kao i kod drugih konstelacija, jačina i postavka planete su od najvećeg značaja. U situacijama kod nekih sportista npr., stelijumi su jedan od  pokazatelja da osoba više puta može da ponovi neki uspeh, ako su dobro postavljeni…Mogu da ukažu na razloge zašto se on nije ponovio, na mogućnost povrede itd.

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.