+381601301836 astropitanjce@gmail.com
Select Page

Antiscija

Antiscija je “senka” ili odraz, alternativna pozicija planete,mesto sa kog deluje tajno ili prikriveno. Kao da gledamo odraz planete u ogledalu koje je postavljeno duž linije solsticija…Ulaskom Sunca u znak Rak počinje letnji solsticij, u znak Jarac – zimski. Razmak između izlaska i zalaska Sunca je u te dane isti – znamo da je ova zamišljena linija u osnovi rasporeda svake drevne opservatorije…

Antiscija planete

Horarna metoda tumačenja najčešće se praktikovala u davna vremena, usled nemogućnosti da se utvrdi tačan datum i vreme nečijeg rođenja – zasnovana je na trenutnoj poziciji planeta na nebu, vrlo je precizna, jasna i tačna. Mudri tumači su primetili određene podudarnosti između nečije natalne karte i horarne, trenutne – ova istina se ogleda u činjenici da nas događaji na nebu – određuju, kako postavkom na rođenju, tako i tokom svakog dana.

Dolazak kod tumača iniciran je od strane neke konstelacije na nebu…Za uspešnost ove metode, zaslužne su određene tehnike, veštine u opisu događaja i u jednu od njih spada i određivanje antiscije planete, kao jednog od važnih pokazatelja.

Svaki stepen ima svoju antisciju u sazvežđu nasuprot, gledano kao u ogledalu , pa tako planeta na 5 stepeni Raka ima antisciju na 25 stepeni Blizanaca ili položaj planete na 7 stepeni Vage ima antisciju na 23 stepena Ribe…Kako u horarnoj astrologiji, tako i prilikom tumačenja natalne karte ove pozicije ukazuju na važne događaje, koje bliže odredimo direkcijama – npr. ako pozicija antiscije planete Saturn ukazuje na prekid karijere u određenoj godini, ostale planete i aspekti  mogu samo to da potvrde – daljom analizom razrađujemo detalje…

Astrološke konsultacije ili izradu horoskopa možete zakazati PORUKOM na viber + 381 63 532 293 ili mail astropitanjce@gmail.com. Hvala na poverenju.